Įkraunama...
Įkraunama...

Siūlai

QUOTE(Marmaledas @ 2016 04 29, 12:36)
Kartais ne tik siūlas, bet ir raštas turi įtakos dėvėjimuisi. Mano patirtis su Teksrenos vilna
( vilnos 90proc, poliesterio 10proc)- sesei suknelė- gerom akim, su plokščiom pynėm be sukeitimų- jau gal trečias sezonas nešiojama- nu be pakitimų praktiškai. Iš likučio mezgiau mažei savo sarafaną- pripyniavau , primarginau visokiausiai raštais po stulpelį- na šiaip smalsu buvo įvairias pynes išbandyt. ir ką- kelios valandos dėvėjimo ir sarafanas pumpuravosi, po dienos- geriau niekam nei nesigirt. Vat ir tas pats siūlas, tas pats matkelis. Kojinės lygiomis akimis puikiai dėvisi.

Manyciau, ne rastas turi itakos siulu pumpuravimuisi, o rubo devetojas smile.gif Viena, kai ruba nesioja suauges, visai kas kita-kai mazas, judrus, visur lendantis vaikas...
Atsakyti
QUOTE(Viksė @ 2016 04 29, 13:51)
Manyciau, ne rastas turi itakos siulu pumpuravimuisi, o rubo devetojas smile.gif Viena, kai ruba nesioja suauges, visai kas kita-kai mazas, judrus, visur lendantis vaikas...

drinks_cheers.gif Nors pirmoji alpakinė tunika buvo pagaminta tik kelių mėnesių vaikui, dar net nesivartančiam. To laikotarpio burbulavimosi net nesinori prisimint.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 04 28, 20:48)
mažam vaikui kažkaip gaila buvo drops'us dažnai naudot. Beje, tokia dropsinė alpaka labai greit nusiburbulavo, kai tuo tarpu Vernito 100 proc vilnos siūliukai ( Maximoj pirkti), vien pagyrų prašosi. Jau ir rankovės stipriai per trumpos, tačiau skalbiasi gerai, dėvima kasdien taip nesiburbuluoja, kaip aukščiau minėta alpaka.

Tų pačių Vernito, bet jau kitos spalvos žieminę kepurę mezgiau. Su paaugle dukra nepasidalinom. Tiek spalva abiem tiko, tiek lengvumo pojutis ir tuo pačiu šiltumas. Gaila, pametėm kažkuri.

Išvada, labiau linkstu į brangiau kainuojančius siūlus, bet negaliu nieko blogo ir apie Vernito vilnelę parašyt.

Turbūt tikrai nuo nešiotojo priklauso, mano patirtis su drops alpaka - baktusas ir kojinės susivėlė, o va pora vaikiškų megztukų buvo ir yra nešiojami ir kažko negero nepastebėjau.. Nors vistik vaikams labiausiai patiko plonasis dropsų merino, skalbiu skalbyklėje, nešioja daug, o viskas gražu ir tvarkinga, ko nepasakyčiau apie storesnį merino - skalbiant skalbyklėj irgi susivėlė.
Kas vernito nepatiko - siūlas nepaleidžia pūko, yra toks, kaip pasakyt, nešvelnus ir minkštumo man jame trūksta. Turiu sau numezgus kokius tris megztinius, nelimpa jie man prie skūros, vienas iš maišyto su vernitu geros vilnos siūlu, tai dar dar, bet irgi nelabai. Bet tą siūlą bandžius esu prieš kelis metus, gal dabar pagerėjo, nors sau esu jį išbraukus iš norimų kada dar megzt..
Atsakyti
ar yra mezqančių mezqimo mašina?
patarkit kokius siūlus naudoti - noriu nusimeqzti ale švarkelį, kad qerai laikytų formą
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2016 04 26, 17:00)
Nežinau kaip ten jų virbalai, esu pirkus pas juos tik siūlus. ( šiaip pati neslidžius turiu tik PRYM firmos - bet man jų valas nepatinka, po kelių metų kietokas ir  neelastingas pasidarė..)

Addi su valu kol kas man geri.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2016 05 04, 00:08)
Addi su valu kol kas man geri.

Man Addi irgi sakyčiau, labiausiai patinka. Dar prie rankos prilipo ir Knit pro kvadratiniai.
Papildyta:
QUOTE(Loram @ 2016 05 03, 19:37)
ar yra mezqančių mezqimo mašina?
patarkit kokius siūlus naudoti - noriu nusimeqzti ale švarkelį, kad qerai laikytų formą

Vasarinį ar žieminį?
Su mašina mezgu nedaug, iš bandytų, standus mezginys gavosi iš vilnonių Aade long siūlų, mezgant tankiai, mažomis akimis - išskalbus jis dar truputį pasivėlė, tai formą laikantis daiktas pavyko. Jei vasarai, manau, tankiai mezgant ir kokia storesnė medvilnė gautųsi standi - bent rankomis - esu nusimezgus švarkelį iš dvigubo medvilninio Drops safran siūlo, mezgiau kietai, ir gavosi švarkas kaip ir turi būt, su visais įliemenavimais ir pan. Manau, švarkeliui siūlas turėtų būt be sintetikos, nes ši minkšta būna, ir be lino, šilko, bambuko, viskozės ar mocherio, nes šie irgi minkšti.
Atsakyti
Merginos kur rasti siulu skirtu megti rankomis? Kelias internetines perziurejau bet niekur neuzmaciau kad butu tikrai stori tokie biggrin.gif noriu kad gautusi kazkas tokio _D

user posted image
Atsakyti
Čia turi stoooro siūlo - vilnos sluoksnos smile.gif http://wool.lt/index...e...1&Itemid=54
Galima su jais tartis dėl norimo siūlo gamybos http://wool.lt/index...n...d=1&lang=lt
Atsakyti
Merginos, kur Kaune būna pirkti lininių siūlų? reiktų suktų...
Atsakyti
Merginos, o kur Kaune perkat siulu pigiau?
Atsakyti
toks klausimas-internete maciau eiliu skaiciuotuva , kuris uzsideda kaip ziedas. nu lb patogus, gal zinote kur pirkti/
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2016 06 20, 17:36)
toks klausimas-internete maciau eiliu skaiciuotuva , kuris uzsideda kaip ziedas. nu lb patogus, gal zinote kur pirkti/

aliexpress
Atsakyti