{mosimage}Formaliai nuo rugsėjo 1-osios į mokyklą išeina vaikas. Tačiau neturėkime iliuzijų! Jei sūneliui ar dukrytei teks prie mokyklos suolo praleisti kasdien po pusdienį, tai jums teks pratintis prie visiškai naujo gyvenimo būdo. Todėl jus kartas nuo karto ištinka panikos priepuoliai, kurie iki ašarų juokina bevaikes drauges (juk ne į karą vaiką išlydi!). Nežinote, ką atsakyti vaikui į klausimą: „Ir kas sugalvojo, kad vaikai turi mokytis 12 metų?”

 

Jūsų kalendoriuje beveik nebeliko tuščių puslapių, nes jis visas išmargintas priminimų - nieko negalima pamiršti: vienkartinės nosinaitės, puokštė mokytojai ir t.t. Kad mokslo metų pradžia nevirstų pasaulio pabaiga, susiplanuokite viską iki smulkmenų.

Pirmiausiai, peržvelkite šeimyninį biudžetą. Jei anksčiau jūsų mažylis 5 dienas per savaitę valgydavo darželyje, ir jums belikdavo pasirūpinti tik pienu prieš naktį, tai nuo šiol... Jums teks KASDIEN GAMINTI PUSRYČIUS. Sumuštiniai nepageidautini. Taip pat pasirūpinti priešpiečiais ir pietumis, vakariene.

Dar reikės mokinuką išruošti į mokyklą. Pats laikas įsigyti (jei dar neturite) mokinio stalą, kėdę, stalinę lempą. Tai būtiniausi atributai. Toliau – kuprinė. Praktika rodo, kad firma ir forma ne tiek svarbios, kiek svarbi ortopedinė standi nugarėlė ir minkšti dirželiai. Net ir pačios brangiausios pirmokėlių kuprinės greit plyšta, tad labai nesureikšminkite šio pirkinio.

Mokslo metų pradžios proga padovanokite vaikui dovanėlę, suruoškite vaišių. Nueikite kartu į cirką ar vaikų klubą.

Jums teks keisti savo dienotvarkę. Negalite vėluoti į mokyklą. Geriausia, visu pusvalandžiu anksčiau, nei įprastai, nusistatyti žadintuvus. Keletui artimiausių metų pamirškite apie rimtus darbus pirmoje dienos pusėje, turbūt nepavyks susikaupti iki pietų, kol pirmokėliams vyksta pamokos. Vos nuvedėte vaiką iki mokyklos, jau reikia jį palydėti į namus.

Pripraskite prie minties, kad mokykla – tai ilgam, tiek ilgam, kad į pabaigą jau galėtumėte tapti močiute! Bet nenusiminkite, jei nieko tokio ir nenutiks, būtinai  iškils naujų sunkumų: karinė tarnyba, santuoka, perspektyvaus darbo paieškos ir pan. Visa tai normalu. Mama nugyvena keletą gyvenimų: pirmiausiai savo, o po to - visų savo vaikų.

Svarbiausia – kad viską darytumėte kartu su jais, bet ne UŽ JUOS.

Šaltinis. Kleo.ru