{mosimage} JAV psichologai patvirtino, kad iš tiesų vyrai santuokai pasirenka silpnesnes moteris ir bent jau šeimoje siekia gauti "evoliuciškai" būdingą jiems viešpataujančiojo vaidmenį. 

Mičigano sociologijos universitete atliktame tyrime dalyvavo 120 vyrų ir 208 moterys.  Kiekvienam dalyvių mokslininkai pateikė priešingos lyties atstovų fotografijas ir paprašė įvertinti balais, su kuriuo iš jų eitų į vakarėlį, susitikinėtų pastoviai ar susituoktų, taip pat buvo pasakyta, kuris iš jų yra viršininkas, kuris darbo kolega ar asistentas. Gautų rezultatų analizė parodė, kad moterims potencialaus sutuoktinio socialinė padėtis neturi ypatingos reikšmės, o štai vyrai dažniausia rinkosi "antrąją pusę" iš tų, kurios yra vienu laipteliau žemiau, nei jie patys.

Mokslininkai kol kas dar nežino, ar ir toliau gilinsis į šią sritį, mėgindami ieškoti šio fenomeno priežasčių. Panašūs tyrimai gali sulaukti neigiamos visuomenės reakcijos - juk ne kiekvienas vyriškis prisipažins, kad  iš tiesų nori kontroliuoti, daryti įtaką savo žmonai.

Šaltinis: www.km.ru