{mosimage}Pasirodo, jei norite greitai atsikratyti viršsvorio, reikia… kuo ilgiau miegoti ir įsigyti šunį. Šios netikėtos išvados priėjo Šiaurės Amerikos Asociacijos, kovojančios su viršsvoriu, mokslininkai.

Jų atlikti tyrimai parodė, kad žmonės, miegantys 4 val. per parą ir mažiau, kenčia viršsvorį arba yra nutukę 73 proc. dažniau, nei tie, kurie išsimiega normaliai, tai yra ne mažiau 8 val. Trys trūkstamos miego valandos padidina viršsvorio tikimybę net 50 proc., 2 valandos - 23 proc. Be to, mokslininkai netikėtai aptiko, kad tiriamieji, laikantys naminių gyvūnų (ypač šunis), kelis kartus rečiau turėjo viršsvorio ar buvo nutukę, nei tie, kurie apsieina be keturkojų draugų. Be to, jiems pavykdavo greičiau sulieknėti laikantis dietos.

Dr.Styvenas Heimsfildas (Kolumbijos universitetas), vienas tyrinėtojų, mano, kad: "nieko nuostabaus gautuose tyrimo rezultatuose nėra. Mes seniai žinojom, kad miego trūkumas išprovokuoja metabolizmo sutrikimų vystymąsi, todėl kaupiasi riebalai bei atsiranda viršsvoris. O dėl naminių gyvūnų, greičiausiai jų "gydomasis-profilaktinis" poveikis susijęs su šeimininkų didesniu fiziniu aktyvumu. Juk šunis reikia vedžioti į lauką, jais rūpintis,o kartas nuo karto pailsėti su bulvių traškučių pakeliu rankoje priešais televizorių lieka vis mažiau laiko."

Reikia pastebėti, kad mokslininkai pasinaudojo labai didelio tyrimo "National Health and Nutritional Examination Survey" (NHANES), organizuoto JAV Nacionalinio Sveikatos Instituto 1980-2000 metais, duomenimis. Iš viso jame dalyvavo daugiau nei 18 tūkstančių žmonių.

Šaltinis: km.ru