Nors šiomis dienomis apkūnių moterų yra maždaug tiek pat, kiek ir praėjusio amžiaus viduryje, gyventi joms dabar kur kas sudėtingiau. Moterims nuolat leidžiama suprasti: šis pasaulis - lieknoms! Būtent lieknosioms kuriami gražiausi drabužiai bei apatinis trikotažas, jas įsimyli garsiausi pasaulio vyrai,  jos gauna geriausias darbo vietas. Nors dizaineriai jau keletą metų žada, kad šiek tiek „formų“ bus madinga, kol kas ant podiumų vis dar nematyti turinčių krūtinę ir normalius klubus modelių.


Kad ir kiek kilogramų svertų, moteris visada yra moteris – jai labai svarbu atrodyti gražiai. Apsidairykite aplink – ar matote daug patraukliai atrodančių storulių? Visos jos svajoja pasipuošti, kai pagaliau sulieknės. Bet tai bus ryt, kada nors... O šiandien? Šiandien joms būtina pamilti save. Galbūt tuomet praeis noras gyventi rytdiena. Apkūni moteris gali ir turi būti graži. O kad taip ir būtų, reikia laikytis nesudėtingų taisyklių, taip vadinamo „storulių kodekso“.

Pamilk save šiandien

Rytą reikėtų pradėti ne nuo svarstyklių, kurios tik sugadina nuotaiką, o nuo didžiulio veidrodžio, kuriame matytumėte save visu ūgiu. Nebijokite, nereikės savęs tikinti, kad esate „pati nuostabiausia ir geriausia...“ – tegu tuo užsiima tos, kurios per savo kompleksus saulės nebemato. O jums reikia išmokti pažvelgti į save kitų akimis – jus mylinčio vyro, jus dievinančio vaiko ir mamos, kuriai jūs brangi būdama bet kokios svorio kategorijos.  Jei artimieji jus vertina ir myli, kam nuodyti sau gyvenimą pašalinių nuomonėmis? O jūs ar save mylite? Jei taip, kodėl trečdalį savo gyvenimo praleidžiate namuos ir dėvite beformius apdarus? Juk namuose į jus žiūri tos pačios mylinčios akys, ir ką jos mato? Tik nesiteisinkite, kad tokio sudėjimo žmogui parduotuvėse nėra nieko padoraus. Tai, ko pasigendate parduotuvėse, visada galima pasisiūdinti. Net ir namuose dėvimi drabužiai turi pabrėžti privalumus bei paslėpti trūkumus.

Gražiai atrodyti niekas neuždraus!

Neįrodinėsim, kad vidinis grožis kur kas svarbesnis už išorinį – tai žino visi. Tačiau išorinis grožis pakelia nuotaiką, suteikia pasitikėjimo, žavesio. Apkūnios moters grožis turi būti išpuoselėtas ir gerai prižiūrimas. Jei lieknosios kartais gali sau leisti pasirodyti žmonėms nevisai tvarkinga šukuosena ir ne pačia dailiausia apranga (o kai kam tai pasirodys netgi žavu), tai storuliukėms atsainumas pakenkia dvigubai. Todėl svarbi kiekviena smulkmena, būkite rūpestinga.

Gal pradėkite nuo laikysenos? Išsitieskite ir nuleiskite pečius, žvilgsnį nukreipkite šiek tiek aukščiau. Kontroliuokite savo laikyseną visą dieną. O toliau galvokite apie detales – šukuoseną, manikiūrą, depiliaciją, kvepalus ir t.t.

Modeliuok nuotaiką

Pasak psichologų, mūsų nuotaikai ir savijautai labai reikšmingi apatiniai drabužiai. Rasti dailius apatinius apvaliai figūrai gana sudėtinga, bet paieškoti verta! Tik nebūkit šykštuolė. Geri apatiniai drabužiai modeliuoja, o ne deformuoja figūrą.

Mylėdama save užsidirbate didelį pliusą, nes suvokiate, kad turite daug gerų savybių. Save gerbianti moteris niekada nepasakoja grubių juokelių apie savo figūros trūkumus. Ironija čia netinka, ji tik pabrėžia kompleksus, o štai kritiškas žvilgsnis į savo garderobą netrukdo. Ar jums iš tiesų taip patinka juoda spalva? Na taip, ji lieknina, tačiau tai ne spalva.  Kaip ir kiekviena moteris, jūs turite žinoti, kokia spalvų gama jums tinka.

Kaip sužinoti, kurie modeliai jums tinka, o kurie ne? Vieną dieną per mėnesį paskirkite matavimosi maratonui. Na taip, žinome, kaip storuliukė jaučiasi parduotuvėse, tačiau tai tik viena iš 30 dienų! Tik matuodamasi daugybę drabužių galėsite pamatyti, kas iš tiesų tinka, o ko geriau nesisiūti. Visko pirkti nebūtina, o sau atradimų padarysite ne vieną.

Karališka avalynė

Apkūnios moters avalynė pirmiausiai turi būti labai patvari. Taip pat rekomenduojame atsisakyti žemakulnių plokščiapadžių. Nedidukas platesnis kulniukas – klasika, kuri bus madinga amžinai.

Stilingos detalės

Čia storuliukės gali pralenkti savo lieknąsias varžoves. Jei su ryškiais, dideliais, į akis krintančiais aksesuarais pastarosios atrodo vulgariai ir grubokai, tai ištaigingoms formoms tie patys aksesuarai  - puikiai dera. Tiesa, saiko reikia visur. Aksesuarai -  puiki saviraiškos forma.

Šypsokis!

Paplitęs mitas apie begalinį storulių gerumą jums naudingas. Žmonės mielai su jumis bendrauja ir labiau pasitiki. Kad šis mitas neišsisklaidytų, jums reikia tiek nedaug – šypsotis! Nėra tokio veido, kurio nepapuoštų šypsena. Būtent šypsena traukia žmones aplink mus.

Mandagumas visur ir visada

Neleiskite sau prabangos būti grubi. Tai žema. Galvokite ką ir kaip šnekate.

Šis tas apie maistą

Ar laikotės dietų, ar ne, visada galvokite apie tai, ką ir kaip valgote.  Tegu valgis tampa ritualu: valgykite tik tai, kas iš tiesų suteikia džiaugsmo, gražiai paserviruokite stalą, įsigykite gražių indų. Valgykite, kai esate puikios nuotaikos ir tik tuomet, kai iš tiesų norisi. Maistas turi būti kokybiškas. Gatvėje parduodamus užkandžius šlamščia tik nevykėlės, jos taip pat lenda į šaldytuvą vėlais vakarais. O jūs nusipelnėte geresnio gyvenimo!

Atsiverk pasauliui

Kai einate gatve, ką matote? Didžioji dauguma storulių žiūri sau po kojomis, ir stengiasi kuo greičiau nueiti iš taško A į tašką B. Kodėl? Nes gražiai reklamose vaikštančios lieknosios yra plonesnės? Tačiau kas pasakė, kad jos laimingesnės už jus, kad neturi jokių problemų? O kodėl jos į pasaulį žvelgia plačiai atsimerkusios, o jūs skaičiuojat balas ant asfalto? Save mylinti moteris vaikšto aukštai iškelta galva. Dažniau tai prisiminkite!