{mosimage}Sveiki!
Juventa Mudėnienė: „Prisižadėjau niekuomet nesuaugti...“
Žurnalistė Juventa Mudėnienė, kurią TV žiūrovai ryškiausiai prisimena kaip „Labo ryto“ vedėją, dvejus metus buvo dingusi iš ekrano. Pasinėrusi į šeimynininius rūpesčius, ji mėgavosi vaikų auginimo džiaugsmais bei vargais. J.Mudėnienė šypsodamasi sako, kad 6-erių Kipras ir 2-ejų Ugnė leidžia jai jaustis vaiku ir padeda nesuaugti.

Sveikata
Vargai dėl varvančios nosytės

Ruduo - permainingų orų metas, o pirmiausia į juos reaguoja nosytė. “Anokia liga ta sloga”, - numoja ranka ne vienas suaugęs. Tačiau mažyliams sloga – tikra tragedija: nosis vis varva, kvėpuoti sunku, išdžiūva burnytė, lašinti vaistus nemalonu, išpūsti nosytės dar nemoka. Taigi kaip padėti mažyliui?

Metas pasiskiepyti nuo gripo
Artėja žiema, o su ja ir įvairios peršalimo bei virusinės ligos. Viena jų - gripas. Vienintelė priemonė jo išvengti - skiepai. Kad spėtų susidaryti patikima apsauga, geriausia skiepytis iš anksto, kol dar neprasidėjusi gripo epidemija. Tinkamiausias laikas skiepytis – spalio ir lapkričio mėnesiai.

“Mažo reikaliuko” bėdos: šlapimo takų infekcijos
Mažyliui staiga be aiškios priežasties pakilo aukšta temperatūra? Vaikas ėmė dažniau šlapintis ir šis procesas tapo skausmingas? Verta sunerimti, nes tai gali būti rimtos ligos – šlapimo takų uždegimo – požymiai. Konsultuoja vaikų nefrologas Virginijus Žalimas.

Kūdikio priežiūra
Ir košę virti reikia mokėti
Kai mažyliui nebepakanka vien mamos pienuko ir ateina metas ragauti košę, ne viena sunerimsta: kaip, iš ko ją virti? Košę moka virti kone kieviena, tačiau norint ją tinkamai paruošti kūdikiui, reikia laikytis tam tikrų taisyklių.

Pirmieji metai
Ketvirtasis kūdikio mėnuo

Viskas apie vaiką
0-1 metai
Pažintis su puodeliu
Ne vienai mamai kyla klausimas, kada mažyliui metas atsisveikinti su buteliuku ir kaip greičiau išmokti gerti iš puodelio. Ne mažiau aktualu ir tai, kokį puodelį pasirinkti, mat šiandien jų pasirinkimas tikrai didelis.

1-2 metai
Ate, “tiūte”
Antraisiais gyvenimo metais dažniausiai pirmąkart išgirstama: “Tu jau didelis”. O būti dideliu reiškia ne tik džiaugsmą, bet ir pirmuosius rūpesčius. Kad ir kaip būtų nemalonu, po truputį tenka atsisveikinti su kūdikiškomis privilegijomis, kurios, priešingai nei tada, dabar jau laikomos žalingais įpročiais.

2-3 metai
Sveikstant po ligos
Jūsų mažylis pagaliau pasveiko! Bet absoliučiai sveiku jo dar laikyti negalima, nes bet koks žmogus po ligos (nesvarbu, sunki ar lengva ji būtų) yra nusilpęs. Kad vaikas visiškai atgautų jėgas ir susitvarkytų jo organizmo funkcijos, prireiks laiko. Gaila, kad apie tai retai susimąsto tėveliai, o kartais net ir gydytojai. Juk nusilpęs po ligos organizmas kur kas imlesnis naujoms infekcijoms nei sveiko mažylio. Kaip išgydyti vaiką iki galo?

3-4 metai
Niežai? Negali būti!
Apie niežus yra populiarus posakis: kuo daugiau kasaisi, tuo labiau niežti, bet nesikasyti negali. Pasirodo, ši įkyri liga pas mus vis dar pasitaiko.

4-5 metai
Opa, opa - į Europą!
Su vaikais vis dažniau keliaujame ne tik ilsėtis į šiltuosius kraštus, bet ir pasidairyti po Europos Sąjungos šalis. Keturmetukai greiti kur nors įlįsti, įkišti nagus, jų žingsnelis jau gana greitas, o protelis dar nelabai...

5-6 metai
Norite užauginti protingą vaiką? Skatinkite jį… sportuoti
Protingas vaikas – kiekvienos mamos svajonė. Kad jis toks taptų, kartais įdedama daug pastangų, bet, pasirodo, daugiau proto jam įkrėsti gali tiesiog dažnas judėjimas.

Vartotojo gidas
Kojytės ruošiasi žiemoti
Rodos, visai neseniai darėme turnė po parduotuves rinkdami mažyliui rudeninius batukus, o čia, žiūrėk, ir vėl nusimato išlaidos – dabar jau žieminiams batams. Nepaliksime nežinioje Jūsų ir šį kartą – patarsime, kaip juos išsirinkti.

Moters savaitgalio testas
32 rūšių virtos dešrelės: renkamės sveikiausias ir skaniausias

Verta žinoti
Kad nebūtų skaudu išsiskirti
Tik ką gimusio kūdikėlio nesinori paleisti iš rankų. Tačiau ateina diena, kai mažylis ūgtelėja ir jūs jau norėtumėte šiek tiek laiko skirti sau. Tačiau kaip tik tuo metu jis pradeda niekur jūsų nebeišleisti: paleidžia dūdas net jei einate į tualetą. Jūs nesuprantate, kodėl jūsų vaikas toks prisirišęs? Tai, ką išgyvena mažylis, yra išsiskyrimo baimė, ir tai visiškai normalus reiškinys.

Psichologija
Šešeriopas pavydas
Pavydas neatskiriamas nuo brolių ir seserų kaip kad lapai nuo medžių. Kol mažyliai (ir jų tėvai) išauga iš pavydo amžiaus, jie išgyvena šešias fazes, kurios skirstomos pagal jaunesniojo vaiko amžių.

Mamų klubas
Laimingas bilietas auklių loterijoje

Kodėl vieniems išsirinkti auklę pasiseka iš pirmo karto, o kiti turi praeiti kryžiaus kelius? Kodėl kartais pažįstamų rekomenduota bobutė, neturinti  jokio išsilavinimo, prigyja per pusdienį, o profesionales, parinktas kompetentingų auklių agentūrų, tenka keisti kas mėnesį?

Specialusis projektas: Nėštumo dienoraštis

Nėštumas
Kaip padėti sutinusioms nėščiųjų kojoms
Daugiau nei pusė nėščiųjų skundžiasi kojų skausmais, jos greitai pavargsta, tinsta ir tampa tarsi medinės. Tačiau išsiaiškinus negalavimų priežastį galima joms padėti.

Skanaus!
Pietūs iš makaronų

Pagrindinė tema
Netradicinio gydymo ABC
- Homeopatija: panašaus gydymas panašiu
- Kokias ligas galima gydyti fitoterapija, aromaterapija, haloterapija, akupunktūra ir masažu
- Natūralūs sveikatos stiprinimo būdai: grūdinimas oru, vandeniu, maisto ir judėjimo svarba

Nuomonės
Tarp studijų ir mamos pareigų

Pabandykite prisiminti, ar besimokant jūsų grupėje ar kurse buvo daug mamyčių? Tikriausiai vos viena kita, o ir į jas tikriausiai žvelgdavote su pagarba ir nedidele nepasitikėjimo doze: kaži ar aš taip sugebėčiau, juolab kad iki šiol vis dar daug mamyčių nusprendžia imti akademines atostogas, nei bandyti studijas derinti su mažylio auginimu. Bet apie tai – iš pirmų Birutės, Liudos ir Ramunės lūpų.