{mosimage}Nemėgstu dirbti su įsimylėjusiais pacientais. Veikiausiai iš pavydo – mane taip pat vilioja meilės kerai. Galbūt ir dėl to, kad meilė iš esmės nesuderinama su psichoterapija. Tikras psichoterapeutas kovoja su tamsa siekdamas aiškumo, o romantišką meilę gaubianti paslaptis,  atidžiai patyrinėjus, išsisklaido. Nekenčiu būti meilės budeliu.
IRVIN YALOM
„Meilės budelis“


IRVINAS YALOMAS – garsus amerikiečių psichoterapeutas, vienas ryškiausių egzistencinės krypties atstovų, fundamentalių veikalų, skirtų grupinei ir egzistencinei psichoterapijai, autorius. I. Yalomas – talentingas rašytojas, naujo literatūrinio žanro – psichoterapinės novelės – pradininkas.

     Įspūdingas klinikinės patirties perkėlimas į literatūros kūrinį. Dr. Yalomo tikrosios istorijos jaudina labiau, nei devyniasdešimt aštuoni procentai šiomis dienomis leidžiamos grožinės literatūros. Jis stulbinamai atvirai vaizduoja save kaip paprastą žmogų: keistą, ydingą, klystantį ir, visų svarbiausia, suprantantį.                                                                        

     PHILLIP  LOPATE

     Pamilau „Meilės budelį“. Dr. Yalomas žino tai, ką nuo seno numanė rašytojai, – žmonių klaidos daug įdomesnės nei jų triumfas.

     JOANNE GREENBERG

     Tai puiki knyga apie mūsų visų gyvenimo klausimus – meilę, laisvę, prasmę, vienatvę, mirtį. Tai knyga apie psichoterapijos galimybes ir problemas. Irvino Yalomo papasakotose istorijose – psichoterapijos kelionių po klaidžius gyvenimo labirintus užrašai.

     Prof. RIMANTAS  KOČIŪNAS