Jei grįžusi į namus, pirmiausiai norite kuo greičiau nusimesti varžančią liemenėlę, tuomet jums pats laikas pasidairyti naujos ir patogesnės! Moters krūtinės dydis kartais pasikeičia, ir tai nutinka ne tik pastojus ar žindant kūdikį, bet ir priaugus ar atsikračius keleto kilogramų svorio. Išsirinkti tinkamą liemenėlę nėra didelis mokslas, bet kol surasite „aukso viduriuką“ galit išsimatuoti ne vieną dešimtį liemenėlių. Štai keletas naudingų patarimų, padėsiančių išsirinkti jūsų krūtinei tinkamiausią apatinį drabužį.




1.
 Apsmukę, iki galo neužpildyti liemenėlės kaušeliai – prastas vaizdelis, todėl turėtumėte pasimatuoti liemenėlę su mažesniais kaušeliais (etiketėse jų dydis žymimas raidėmis). Išmatavę krūtinės apimtį per patį pilnumą, sužinosite kokio dydžio kaušelio reikia jūsų liemenėlei. Tačiau renkantis liemenėlę vienodai svarbūs abu dydžiai - ir kaušelių, ir kūno apimtis po krūtine (etiketėse nurodoma skaičiumi, pavyzdžiui 75, 85 ir kt.).

 



2.
 Tik nepersistenkite!
Jei krūtys tiesiog veržiasi iš liemenėlės per šonus ir priekį, vadinasi jūs dėvite liemenėlę per mažais kaušeliais.
Tai tikrai nepadidina jūsų krūtinės – tam skirtos liemenėlės su poroloniniais ar gelio, silikono įdėklais.




 




3.
 Pagrindinė liemenėlės atrama – ne petnešėlės, o juosta po krūtine, todėl apimties po krūtine skaičius yra toks svarbus.
Jei juosta bus per laisva, ir petnešėlės neprilaikys krūtų svorio. Liemenėlė neturi “keltis” nugaroje ir įsirėžti į odą po krūtimis.

 






4.
 Horizontali linija.
Matuodamasi liemenėlę, pažvelkite į save veidrodyje iš šono – ar liemenėlės juosta po krūtine yra vienodai horizontali aplinkui?
Jei nugaroje juosta keliasi viršun, pasimatuokite kitą.


 





5.
 Pirštų taisyklė.
Užsisegusi liemenėlę turite jausti, kad krūtinė prilaikoma stipriai ir tvirtai, tačiau dar turi likti vietos tiek, kad nugaroje tilptų užkišti 2 pirštai, o priekyje per centrą – vienas.
Arba dar paprasčiau – pakelkite rankas aukštyn: jei juosta po krūtine išlieka nepasislinkusi savo vietoje, šis dydis jums tinka.




6.
 Nuo skalbimo bei dažno dėvėjimo liemenėlė gali gerokai išsitampyti.
Todėl pirkdama naują liemenėlę užsisekite ją ant pačios pirmosios užsegimo kilpelės ir žiūrėkite, ar ji jums kaip tik. O antrosios ir trečiosios gali prireikti  vėliau, kai ji kiek išsitemps.


7.
 Iš priekio centre liemenėlė turi priglusti prie pat krūtinkaulio.
Jei taip nėra, jums reikia kito dydžio liemenėlės.


8.
 Patikrinkite, ar liemenėlės lankeliai šonuose nespaudžia plonytės krūtinės odos.
 

9.
 Patikrinti, ar liemenėlė tinkama, jums padės ir prigludę marškinėliai.
Apsivilkite aptempiančius kūną marškinėlius ir žiūrėkite, ar jie gražiai priglunda, ar nesusimeta raukšlės, iškilimai.


10.
 Juk nepirktumėte batų, jų nepasimatavusi, nežengusių nė dviejų žingsnių aplink? Kodėl perkant liemenėlę turėtų būti kitaip?
Nestovėkite vietoje: išsitieskite, pasisukiokite, pajudinkite rankas – įsitikinkite, kad ji nevaržo judesių ir jaučiatės patogiai.