{mosimage}Atlikus tyrimą paaiškėjo, jog pagrindinės meilės romanų skaitytojos, kaip ir telenovelių žiūrovės, yra namų šeimininkės bei senyvo amžiaus moteriškės. Į klausimą “kodėl jums patinka skaityti tokią literatūrą?” atsakoma standartiškai: “Meilės romanų knygelės nedidelės, telpa į rankinę, tad jas patogu skaityti kelionėje, jie greitai skaitosi, nevargina smegenų, panašūs vienas į kitą turiniu...”

Labiausiai moteris žavi laiminga pabaiga: “Svarbiausia, kad romane būtų meilė, šiek tiek sekso ir kad jis gerai baigtųsi.” Nors ir supranta, kad gyvenime taip nebūna, joms norisi būten tokios meilės – išaukštintos ir sentimentalios. Norisi, kad mylimasis būtų narsus riteris. O namuose aplink jas – vis ta pati buitis, rūpesčiai, nuobodus darbas ar bedarbystė. Todėl meilės romanai į jų monotonišką gyvenimą įneša šiek tiek romantikos. Kai kurioms patinka “istoriniai” romanai, kuriuose persipina karo, mūšių, žygdarbių ir meilės nuotykių vaizdai. Siužetų įvairiais nepavadinsi: dažniausiai neturtinga mergina įsimyli turtuolį vaikiną, pasakojama keleto turtingos šeimos kartų istorija, mylimieji susitinka po ilgo išsiskyrimo, ir t.t.

     Šie bulvariniai skaitalai spaudžia ašaras, graudina. Yra tokių, kurie kolekcionuoja ištisas serijas meilės romanų, mėgsta juos dovanoti, keistis tarpusavyje.
     Pažvelkime giliau - kur slypi aistra meilės romanams?

     Specialistai seksopatologai mano, kad šie romanai yra švietėjiška literatūra mergaitėms paauglėms. Matyt jie turi galvoje atvirai aprašomas meilės scenas. Galbūt tai neblogas būdas “apsišviesti”, bent jau geresnis, nei sužinoti intymaus gyvenimo smulkmenas iš kiemo vaikėzų neliteratūrinių išsireiškimų.

     O ką gali juose rasti moterys, neapdovanotos gausiu vyrų dėmesiu, meile, neturinčios šeimos, geros materialinės padėties? Turbūt kiekvienoje iš mūsų slypi nesąmoningas noras sutikti idealų vyrą – ištikimą, vyrišką ir t.t. Galbūt skaitydamos tokius romanus galime išgyventi jausmus ir patirti tai, ko šiuo metu negauname ir neturime. Nes mūsų suplanuotoje pilkoje kasdienybėje ir santykiuose trūksta romantikos.

     Moteris šeimoje įprato būti gera motina savo vaikams, puikia namų šeimininke. Neretai ji ir uždirba daugiau nei vyras. Būdama šeimos galva, ji vis dėlto nori pasijusti tik moterimi, bent tol, kol skaitys meilės romanus, nes po to jai vėl teks grįžti į verslo pasaulį ar prie puodų... 
     Ar gali kas užgesinti moters svajones apie laimę? Ir kas šiais laikais yra laimė? Pamėginkite įsivaizduoti, kaip vystėsi romano herojų likimas toliau (nors knyga ir baigta)? Ar graži meilės istorija pasiliko anoje santuokos slenksčio pusėje? Gimus vaikams, padaugėja rūpesčių, darbų, vyrai ima ir išduoda... arba sutuoktinių aistra perauga į šiltą, tvirtą draugystę. Susimąsčius apie tai kyla noras išjudinti savo gyvenimą, įnešti įvairovės. Ir tuomet moteris, jei tik neišdrįsta susirasti meilužio, įninka skaityti meilės romanus.
 
     Vietoje jausmų ir santykių, kurių, kaip ir draugų,  su amžiumi vis mažėja, atsiveria tuštuma. Šią nykumą galima užpildyti meilės romanais, maistu, alkoholiu, meilužiais... Bet noras būti mylima, gauti gėlių, troškimas, kad dėl tavęs kovotų  vis tiek išlieka. Jei jūsų santuoka jau „negyva“, verta susimąstyti, ar reikia ją reanimuoti ir mėginti išsaugoti. Galbūt per rūpesčius pamiršote, kaip stengėtės anksčiau rodyti dėmesį, džiuginti vienas kitą dovanėlėmis. Būkite nenuspėjami ir romantiški. Kartais netgi gerai, kai negali būti tikras, ar šįvakar antroji pusė sugrįš nakvoti į namus, ar norės atsigulti šalia? Jausmas, kad sutuoktinis nėra mano nuosavybė verčia mus jį labiau branginti.  Priversti pavydėti – senas geras triukas, leidžiantis įsiplieksti seniai pamirštiems jausmams, o santykiams romantiškai pasitempti. Čia labai svarbu nepersistengti, nes galite likti be nieko...
     Na, o jei nieko geriau nesugalvosite, paskaitykite meilės romanus!

Šaltinis: psyonline.ru