Vilnius, kovo 6 d
Sujaudinti kraujo vėžį nugalėjusių ir tebekovojančių su šia liga vaikų istorijų, šeštadienį LNK televizijos muzikos ir publicistikos telemaratono "Gerumo diena" žiūrovai Vilniaus universiteto vaikų ligoninės onkohematologijos skyriui paaukojo daugiau nei 1 mln. 70 tūkstančių litų.

"Penktą valandą, kai prasidėjo telemaratonas, niekas iš čia sėdinčių negalėjo nė pasvajoti, kad per 6 valandas pavyks surinkti tiek pinigų. Tačiau pasirodė, kad tai - nėra taip sunku. Taip, kaip nėra sunku tikėti, kad jūs visi būtinai pasveiksite", - baigiantis "Gerumo dienai" sergantiems vaikams sakė renginio vedėjas Arūnas Valinskas.

Kol žmonės skambino mokamosiomis linijomis arba siųsdami SMS žinutes aukojo po 2 ir 5 litus, LNK "Gerumo sparnais" ir diplomais apdovanojo įsimintiniausius praėjusių metų laidų herojus.

Įkvėpti jų pasiaukojimo, LNK studijoje laidų herojus sveikino ir dovanomis džiugino politikai, verslininkai, žurnalistai.

Po 19 valandos renginio transliacija persikėlė į Vilniaus universiteto vaikų ligoninės Onkohematologijos skyrių.

Čia tiesioginiame eteryje su vaikais ir jų tėvais bendravusi laidos "Nuo... iki" vedėja Rūta Mikelkevičiūtė paskelbė žinią, kuri ypač pradžiugino ligoniukų tėvus - LNK drauge su "Sampo" banku atidaro stipendijų fondą, iš kurio kiekvienam šiuo metu su kraujo vėžiu kovojančiam vaikui bus suteiktos studijų stipendijos.

Negalinčius vaikščioti pacientus LNK kūrybinė grupė lankė palatose.

R. Mikelkevičiūtei šnekantis su 15 metų Alma, į jos palatos duris pasibeldė Prezidentas Valdas Adamkus su žmona. Pirmoji šalies ponia bendravardei įteikė dovanų ir sertifikatą, kad jos išleistuvėms dizainerė Julija Žilėnienė pasiūs gražiausią suknelę.

Vienam berniukui V. Adamkus pažadėjo išpildyti didžiausią jo svajonę - nukeliauti į Disneilendą.

21 valandą į ligoninę atvykęs premjeras Algirdas Brazauskas su žmona Kristina pirmiausia aplankė negalintį su kitais vaikais "Gerumo dienos" žiūrėti 16-metį Pranciškų.

Onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams Ministras Pirmininkas paskyrė savo mėnesio atlyginimą, o vienam nedrąsiai prasitarusiam, kad svajoja apie mobilųjį telefoną, pažadėjo: "Pirmadienį - antradienį bus".

"Gerumo dienos" suma milijoną pasiekė prieš pusę vienuoliktos, skambant antrajai "B'Avarijos" dainai "Labai labai". Šia žinią buvę LNK studijoje palydėjo padėkos šūksniais ir plojimais.

Santariškėse tiesioginę transliaciją stebėję medikai teigė negalėję patikėti, kad Lietuvoje yra tiek daug gerų žmonių ir nuoširdžiai dėkojo visiems aukojusiems.

Po renginio transliacijos pinigai vis dar plaukė į "Gerumo dienos" sąskaitą. Preliminarią sumą, kurią gaus Vilniaus universiteto vaikų ligoninės Onkohematologijos skyrius, LNK ketina paskelbti pirmadienį. Galutinė suma paaiškės po keleto mėnesių, kai bus apmokėtos sąskaitos telekomunikacijų bendrovėms.

Pajamų už skambučių aptarnavimą atsisakė visos telekomunikacijų bendrovės, todėl visi "Gerumo dienos" pinigai teks vaikams, sergantiems kraujo vėžiu.

Per pirmąjį telemaratoną "Padėkime tiems, kurie mūsų nemato" silpnaregių mokymo ir ugdymo centrui LNK žiūrovai paaukojo beveik 80 tūkst. litų, o pernai per 6 tiesioginės "Gerumo dienos" valandas - per 500 tūkst. litų.

Už juos Druskininkų "Saulutės" sanatorijoje, kurioje gydosi cerebriniu paralyžiumi sergantys vaikai, buvo atnaujintos palatos, nupirkti fizinės ir vandens terapijos aparatai.

ELTA