Pasak mokslininkų, vaikai žindyti motinos pienu lengviau išgyvena stresą ir nerimą. Karolinska Instituto (Stokholmas) specialistai atliko tyrimą, kuriame dalyvavo 9000 mažylių. Vaikai buvo stebimi nuo gimimo. Ypatingas dėmesys buvo skirtas tam, kaip jie maitinami – žindomi motinos pienu ar nenatūraliai.

Vaikams sukakus 5 ir 10 metų, buvo nustatinėjamas jų nerimo lygis bei atsparumas stresams (vertinimo skalė - nuo 0 iki 50). Įvertinimus pateikė ir mokyklinukų mokytojai. Scott Montgomery vadovaujami mokslininkai domėjosi psichologiniu šeimų klimatu, atskiras dėmesys skirtas grupei šeimų, kurioje tėvai yra išsiskyrę ar gyvena atskirai.

Tyrimo rezultatai parodė, kad didžiausią nerimą patiria išsiskyrusių tėvų vaikai. Tačiau vaikai, kurie kūdikystėje buvo žindyti motinos pienu, tokias situacijas išgyvena žymiai lengviau, nei tie, kurie negavo motinos pieno. Šio dėsningumo priežastis dar tiksliai neįvardyta. Viena hipotezių – teigiama žindymo įtaka gali būti susijusi su motinos piene esančių komponentų poveikiu mažylio nervų sistemos vystymuisi.

Žurnalas „Archives of Disease in Childhood”