{mosimage}Galų gale, po pus antro mėnesio intensyvaus darbo buvo baigtas juostos "Zebriukas Dryžius" dubliavimas į lietuvių kalbą. Lietuvos kino teatruose šį savaitgalį laukiama naujovės - pirmą kartą kino ekranuose žiūrovai galės išvysti lietuviškai dubliuotą ne animacinį filmą visai šeimai.
"Zebriuko Dryžiaus" dubliažas buvo atliktas naudojant Dolby Surround garso sistemą. Specialiai dėl šio filmo į Lietuvą porai dienų buvo atvykęs garsusis Dolby specialistas Pavelas Stverak'as.
Čekų kilmės Dolby konsultantas Rytų ir Vidurio Europai dvi dienas nuo ankstyvo ryto iki išnaktų praleido garso studijos "UP records" būstinėje, kurioje turėjo sukoduoti filmą Dolby formatu, t.y. kad garsas ir vaizdas būtų visiškai sinchroniški.
"Mano darbas - padaryti taip, kad dubliuota juosta visiškai nesiskirtų nuo orginalo. Manau, kad šį kartą aš truputį persistengiau - lietuviškas dubliažas padarytas net profesionliau už patį orginalą", - linksmai pasakojo P.Stverakas.
"Zebriukas Dryžius" - tai šilta ir romantiška juosta visai šeimai pasakojanti apie vienoje sodyboje gyvenantį pamestinuką zebriuką, kuris yra šventai įsitikinęs, kad jis... mažas lenktyninis žirgas !
Šį kartą filmą įgarsino ne paprasti aktoriai, o Lietuvos šou pasaulio ir estrados žvaigždės: mylintis-nemylintis Leonardas Pobedonoscevas, komikas Vytautas Šapranauskas, hip hopo žvaigždė Svaras iš G&G Sindikato, aštrialiežuvė Asta Baukutė.
Personažus taip pat įgarsino Nijolė Oželytė, Kostas Smoriginas, Vladas Bagdonas, Sigutis Jačėnas, Olegas Ditkovskis, Andrius Kaniava, Vaidotas Martinaitis, Dainius Kazlauskas ir kiti.
Dolby specialistas Pavelas Stverakas yra prisidėjęs prie tokių Dolby dubliažo projektų Europoje kaip "Troja", "Gladiatorius", "Žvaigždžių karai", "Haris Poteris" ir kiti.
Filmas, kuriame vaidina tikri, o ne pieštiniai gyvūnai turėtų pradžiuginti ne tik mažuosius kino teatro lankytojus, jų tėvelius, bet ir visus kino mėgėjus dar atsimenančius panašaus žanro filmus "Bethovenas", "Lesė" ar "Mažylis".

Pirmas ne animacinis lietuviškai dubliuotas filmas
"Zebriukas Dryžius" kinuose nuo balandžio 22 dienos