Vilniaus specialiųjų vaikų auklėjimo ir globos namų (toliau – VSVAGN) globotinės, mergaitės paauglės, kviečia visus į Labdaringą renginį, kuris įvyks balandžio 7 dieną, penktadienį, 18.00 val. Vilniaus Senamiesčio vid. mokykloje (M.Daukšos g. 7, netoli aušros Vartų).  VSVAGN gyvenančios ir besimokančios merginos Jums paruošė spektaklį, pastatytą septynių H.K.Anderseno pasakų motyvais, koncertą bei velykinę rankdarbių mugę. Žiūrovai taip pat galės dalyvauti loterijoje ir laimėti prizų!  Spektaklio dekoracijas, kostiumus bei darbelius mugei mergaitės kūrė pačios.

Labdaringo renginio metu surinktos lėšos bus skirtos VSVAGN remonto darbams bei mergaičių laisvalaikiui finansuoti. Vilniaus specialieji vaikų auklėjimo ir globos namai yra valstybinė švietimo įstaiga, skirta mergaitėms, turinčioms rimtų elgesio, mokymosi ir psichologinių problemų. Šiuo metu Vilniaus specialiuose vaikų auklėjimo ir globos namuose gyvena ir mokosi 13-18 m. amžiaus merginos iš visos Lietuvos. Daugiausia tai vaikai iš asocialių šeimų, pedagogiškai apleisti, nepatyrę namų šilumos ir tėvų meilės.

Globos namuose dirbantys specialistai per trumpą laiką stengiasi kompensuoti tai, ko šie vaikai neturėjo: skirti jiems pakankamai dėmesio, sustiprinti mokymosi motyvaciją, atitraukti nuo asocialių vertybių, supažindinti su kultūriniu gyvenimu, išmokyti pasirūpinti savimi. Deja, dėl labai ribotų išteklių ne visi gražūs norai įgyvendinami.
Siekiant pagerinti gyvenimo sąlygas globotinėms, nuolat ieškoma lėšų jų bendrabučio ir mokyklos remontui bei mergaičių laisvalaikiui.

Šioms gabioms mergaitėms nepaprastai svarbus jūsų dėmesys, įvertinimas ir žiūrovų pripažinimas. Ateikite į renginį kartu su šeima ir vaikais! 

Apie reikalingą paramą šioms globotinėms daugiau informacijos rasite supermama.lt Forume, Paramos skyrelyje