Šiemet lietuviams pirmą kartą suteikiama galimybė į savo šeimas metams priimti YFU moksleivių mainų programos dalyvių.
Moksleivių mainus organizuojanti ne pelno VšĮ "YFU Lietuva" nuo šių metų pradeda vykdyti naują programą, pagal kurią mainų moksleiviai metams atvyksta į Lietuvą.

     "Tai puiki proga pažinti kitą kultūrą, pristatyti savąją ir ieškoti bendrų jų taškų", - pasakoja Gabrielė Tervidytė, "YFU Lietuva" valdybos vicepirmininkė, pati dar kaip moksleivė dalyvavusi metų trukmės mainų programoje Danijoje.

     "Mainų moksleiviai tampa dar vienu šeimos nariu su tomis pačiomis teisėmis ir pareigomis", - tvirtina G. Tervidytė. Anot jos, dabar šeimos dar rastos ne visiems atvykstantiems 15-16 metų amžiaus moksleiviams iš Vokietijos. Todėl, valdybos vicepirmininkės žodžiais, besidomintys galimybe tapti viena pirmųjų priimančiųjų šeimų Lietuvoje, dar gali šią galimybę ir išnaudoti.

     "Tai iš tikrųjų padeda patirti, ką reiškia kita kultūra - valgyti kitokį maistą, kalbėti kita kalba, mokytis kitokioje mokykloje ir galų gale tapti savarankiškesniam ", - savo patirtimi dalinasi "YFU Lietuva" atstovė.

     Iki šiol pasaulinė YFU (www.yfu.org, www.yfu.lt) programa Lietuvoje buvo skirta tik mūsų šalies moksleiviams, kurie ketina vienerius mokslo metus praleisti užsienyje. Kasmet į Daniją, Vokietiją, JAV ir kitas šalis išvyksta iki 20 moksleivių. Šiemet programos dalyviai jau keliauja ir į Belgiją, Norvegiją, Nyderlandų Karalystę bei Japoniją.

..........................................

     Apie YFU:

     YFU (Youth for Understanding) mainų programa įkurta 1951 m. - pirmieji mainų moksleiviai vyko iš Vokietijos į JAV. Tai buvo vienas iš būdų įveikti Vokietijos izoliaciją po II Pasaulinio karo.

     Vėliau YFU kūrėsi ir kitose šalyse. Šiuo metu ši mainų programa vykdoma daugiau nei 50 Europos, Azijos, Amerikos, Australijos bei Afrikos šalių. YFU - tai nepelno organizacija, pagrįsta savanorišku darbu.

     "YFU Lietuva" įkurta prieš 5 metus, kaip partnerinė YFU organizacija. Lietuvos vidurinių mokyklų moksleiviams ši mainų programa suteikia galimybę praleisti vasarą, semestrą ar metus užsienyje.

Šaltinis: BNS pranešimai spaudai