Mokslininkai priėjo sensacingos išvados – vitaminas C nėra panacėja nuo peršalimo!      Du mokslininkai, suomis ir australas, atliko 55 eksperimentinių mokslinių darbų, atliktų įvairių medikų, reviziją. Jie atrado, kad vitaminas C nėra profilaktinė peršalimo priemonė, jis taip pat nepalengvina ir susirgimo simptomų.

     Net ir žmonės, kurie kasdien suvartoja po 2 gramus vitamino C, o tai 33 kartus didesnė nei įprasta rekomenduojama  dienos dozė, susirgdavo peršalimo ligomis taip pat dažnai, kaip tie eksperimento dalyviai, kuriems vietoje vitamino buvo duodama „tuščia“ tabletė.

     Tik viena, labai specifinė tiriamųjų grupė, vartojusi vitaminą C, sirgo mažiau. Tai buvo žmonės, pripratę nuo gimimo dažnai būti lauke bet kokiu oru, kariškiai, slidininkai ir maratonų bėgikai.

    Vitaminas C tapo labai madinga priemone profilaktikai nuo peršalimo ligų dar 70-aisiais metais po to, kai Nobelio premijos laureatas L.Poling išleido knygą „Vitaminas C ir įprastas peršalimas“. Žymus medikas rekomendavo didesnę vitamino C dozę tiek profilaktiškai, tiek turint terapinių tikslų. Nuo tada vitaminas C tapo vienu populiariausių pasaulyje. Vien tik Anglijoje kasmet jo parduodama už 700 milijonų dolerių.

Šaltinis: mignews.com.ua