Šiandien į maldos valandą "Moterys už darnią visuomenę", vyksiančią Vilniaus Liuteronų bažnyčioje (Vokiečių g. 20) 18 valandą rinksis Vilniaus moterų nevyriausybinių organizacijų narės, IV Lietuvos moterų suvažiavimo delegatės.

     Į susikaupimo valandą kviečia visuomeninė organizacija "Šiltų Širdžių klubas" ir Lietuvos krikščionių moterų ekumeninis forumas. Pamaldas laikys teologė, Lietuvos krikščionių moterų ekumeninio forumo pirmininkė Kristina Ivanauskienė. Pamaldose dalyvaus ir moterų kūrybos muzikos programą pristatys dainininkė Judita Leitaitė.

     Iki šiol mūsų šalyje buvo minima tik pasaulinė moterų maldos diena. Pasaulyje moterų pamaldos vyksta jau 30 metų. "Moterų pamaldų tradicija pradėta Amerikoje, tačiau greitai šis paprotys pasiekė ir Europą. Dabar įvairiausiuose krikščionių moterų susibūrimuose niekas nevyksta be įžanginių, atidarymo, uždarymo pamaldų. Kovo pirmasis penktadienis - pasaulinė moterų maldos diena." - pasakoja Kristina Ivanauskienė.

     "Ruošdamosi IV Lietuvos moterų suvažiavimui rugpjūčio 27 d. Vilniaus ir kitų miestų moterys organizuoja renginius, forumus, konferencijas, nagrinėja kritines moterų pažangos sritis visuomenės raidos procesuose. Bet visuose pasitarimuose, susitikimuose akcentuojamas ir pozityvus visuomenės darnos bei dvasingumo siekis. Mes tikime, kad galime gyventi švaresnėje, teisingesnėje visuomenėje ir viską padarysime, kad taip būtų! Kviečiame būti kartu su mumis šioje šviesaus susikaupimo valandoje." - sako IV Lietuvos moterų suvažiavimo organizacinio komiteto Vilniaus miesto koordinacinės tarybos pirmininkė Roma Barauskienė.
     Kviečiame dalyvauti visus norinčius!

Šaltinis: BNS pranešimai spaudai