Vilniaus širdyje - Katedros aikštėje - šeštadienio vakarą bus įžiebta unikali, Lietuvoje dar nematyta šiuolaikinė Kalėdų eglė. 20 metrų aukščio pusiau dirbtinė eglė iš metalo karkaso su 3 metrų aukščio angelu viršūnėje kvies ne tik grožėtis jos išore, bet ir užeiti į vidų.

Pagrindinė sostinės eglė, suformuota iš šimtų žalių šakų, atrinktų iš sanitarinio kirtimo, simboliškai skatins miestelėnus tausoti Lietuvos miškus.

Neįprastą Kalėdų eglutę puošia 700 vienetų šiltų spalvų žaisliukų, apšvies 1000 girliandų lempučių, 1200 mirksinčių blyksčių ir dešimtys šviečiančių dekoracinių elementų.

Pirmojo sostinėje Kalėdų programos renginio - teatralizuoto eglutės įžiebimo - proga bus rodomas nuotaikingas muzikinis spektaklis "Kalėdų fabrikas". Tai pasakojimas apie fabriko šeimininką, kuris Kalėdas pavertė pelningu verslu.

"Pagrindinė miuziklo idėja yra ta, kad Kalėdų dvasios negalima nupirkti. Ją įžiebti galima tik širdimi", - sako spektaklio režisierius Kęstutis Jakštas.

Tai būsiąs satyriškas pasakojimas apie vieną darboholiką, kuriam Kalėdos yra tik paprastas verslas. Tačiau ne viskas gyvenime matuojama pinigais, o kad įvyktų Kalėdų stebuklas, nereikia milijoninio kapitalo.

Kalėdų fabriko šeimininką vaidins aktorius Giedrius Arbačiauskas, Ledo karalienę - dainininkė Rūta Ščiogolevaitė, o paštininku taps aktorius Irmantas Jankaitis.

Šįmet tradiciškai Vilniuje švies ir aukščiausia Europos egle per kiekvienas Kalėdas tampantis Televizijos bokštas. Jį numatoma įžiebti pirmąją Kalėdų dieną, gruodžio 25-ąją.

ELTA