Jau keletą dienų sostinėje veikia naujai įrengtas riedučių ir riedlenčių parkas Lazdynų seniūnijoje. Kitą savaitę planuojama atidaryti dar vieną riedučių aikštelę Fabijoniškėse. Vietas naujoms aikštelėms išrinko patys riedučių mėgėjai, Vilniaus mero Artūro Zuoko kvietimu nuo sausio mėnesio į Savivaldybę siuntę prašymus įrengti aikšteles jų gyvenamuose rajonuose.

Daugiausia vilniečių prašymų įrengti riedučių aikštelę sulaukta iš Lazdynų seniūnijos. Atsižvelgiant į šiuos pageidavimus Architektų g. 152 atidarytas 420 kv. m ploto atvirasis riedučių ir riedlenčių parkas. Jame įrengta dviguba rampa, 4 įsibėgėjimo sienos, slydimo stalas, šoninis tramplynas, čiuožimo dėžės. Atvirasis parkas yra modernus, įrenginiai įdomesni ir sudėtingesni nei Pilaitėje.

Šiuo metu dar vienas riedučių parkas įrenginėjamas Fabijoniškėse, S. Stanevičiaus g. 55. Čia atsiras žaidimo aikštelių centras: riedučių aikštelė ir nauja vaikų žaidimų aikštelė, greta dviejų jau esančių krepšinio aikštelių bus įrengta ir teniso aikštelė. 780 kv. m ploto atvirasis riedučių ir riedlenčių parkas Fabijoniškėse bus moderniausias Vilniaus mieste. Jame bus įrengtos 2 įsibėgėjimo sienos, piramidė, tramplynas, 5 nuvažiavimai, siena su paaukštinimu, čiuožimo dėžė bei rampa.

Iki šiol Vilniuje veikė dvi šiuolaikiškos riedučių aikštelės – prie Baltojo tilto ir Pilaitėje.


Šaltinis: Vilniaus miesto savivaldybės administracija