Ketvirtadienį Lietuvos "Litexpo" parodų centre prasidėsiančios Vilniaus knygų mugės rengėjai skaitytojams pasiūlys ne tik pigesnių leidinių, bet ir 150 renginių: susitikimų su garsiais Lietuvos ir užsienio rašytojais, skaitymų, parodų.

Iki sekmadienio specialiai mugei išleistas knygas ir kitus leidinius pristatys 210 leidyklų, knygų prekybos įmonių, muzikos įrašų leidėjų, muziejų iš Lietuvos, Lenkijos, Baltarusijos, Japonijos, Švedijos, Slovakijos.

Kaip ir kasmet, "Litexpo" parodų centre skaitytojai galės pigiau negu knygynuose įsigyti knygų ir čia pat paprašyti autorių autografų.

Nors šiemet, palyginti su praėjusiais metais, mugės dalyvių skaičius mažesnis, "Litexpo" vos sutalpino visus, norinčius prisistatyti. Daugelis kompanijų užsisakė didesnius stendus, o kai kurios ir po du - vieną prekybai, kitą reprezentacijai.

Bilietas iškart į tris parodas - Vilniaus knygų mugę ir tuo pat metu vyksiančias tarptautines parodas "Studijos 2005" bei "Reklama ir poligrafija" - kainuos 8 litus, o su nuolaida - perpus pigiau.

Pirmoji Vilniaus knygų mugės diena bus skirta specialistams, iki pat 21 valandos truksiantis Ilgasis penktadienis - tiems, kurie paprastai nespėja atvažiuoti į muges arba neranda laiko kultūriniams renginiams.

Daugiausiai visuomenės Vilniaus knygų mugės rengėjai tikisi sulaukti šeštadienį. Jis skirtas susitikimams su užsienio rašytojais, kurie į mugę atvyks iš 11 šalių. Paskutinė mugės diena tradiciškai skiriama šeimoms.

Be tradicinių apdovanojimų gražiausių metų knygų autoriams ir premijų apie knygas rašančiam žurnalistui, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto literatūrinės premijos, Lietuvių PEN centro "Metų vertėjo krėslo", šįmet mugėje bus teikiama dar viena - Knygos kultūros premija, kurią įsteigė Vilniaus universiteto knygos kolegija.

ELTA