Penktadienį 130 mokyklų vienuoliktokai išbandys informacinių technologijų egzaminą, kurį 2006-aisiais numatoma įtraukti į abitūros egzaminų sesiją.

Kaip Eltai sakė Nacionalinio egzaminų centro direktorius Vidmantas Jurgaitis, vienas iš bandomojo egzamino tikslų - išmėginti užduotis ir paskatinti būsimuosius abiturientus drąsiau rinktis naują egzaminą.

Eksperimente dalyvaus apie 1100 vienuoliktokų. Visi jie bus vertinami kaip per valstybinius egzaminus, todėl galės sužinoti, kokį balą iš 100 galimų gautų ir kiek savo rezultatu aplenktų bendraamžius.

Bandomojo egzamino rezultatai suteiks daugiau aiškumo ne tik moksleiviams, bet ir mokytojams. Egzaminų centrui tai bus gera proga išmėginti kiek kitokias nei įprasta egzamino vykdymo ir vertinimo procedūras.

Į abitūros egzaminus įtraukti naują egzaminą pageidavo informatikos mokytojų asociacija ir aukštosios mokyklos. Kol jo nėra, informacinių technologijų specialistus rengiantys universitetai studentus atsirenka pagal matematikos, fizikos brandos egzaminų ir metinių vertinimų rezultatus.

ELTA