Naujausia apklausa patvirtino faktą, kad vienišos moterys dažniau patiria orgazmą, palyginus su moterimis, kurios gyvena su pastoviu partneriu ar vyru. Gyd. seksologės Džeinės Hovard (Australija, Kvinslendas) apklausoje dalyvavo daugiau nei 500 vyresnių nei 40 m. amžiaus moterų. Pasirodo, vyro nebuvimas leidžia moteriai „geriau pajusti ir suprasti save pačią“.

Apie 56% seksualiai aktyvių vienišų moterų prisipažino, kad patiria orgazmą kiekvieną kartą masturbuodamosi, kai tuo tarpu turinčios pastovius partnerius šalia, orgazmą patiria tiki 24% moterų. Skirtumas labai žymus, ir turbūt šis faktas suglumins ne vieną vyrą.

Pasak specialistės Dž. Hovard, vienišės orgazmą patiria dažniau, nes jų neblaško pašalinės mintys apie tai, kaip patenkinti partnerį ir įgyvendinti jo seksualines fantazijas. Jų susijaudinimą lemia erotinės fantazijos, iškylančios moters mintyse, ir jos labai skiriasi nuo vyrų fantazijų.

Tyrimo rezultatai sugriovė kultūrologinį mitą apie tai, kad žmonės ilgalaikėje partnerystėje išlieka seksualiai aktyvūs visą gyvenimą. Mums patinka taip galvoti, tačiau realybė yra kitokia. Statistikos duomenys rodo, kad daugiau nei 80% 40-ečių moterų yra seksualiai aktyvios, tačiau tik 27% partnerius turinčių moterų išlieka seksualiai aktyvios ir būdamos 70-ies metų. 70% vyrų, sulaukusių 70-ies metų, negali patirti erekcijos.

Apklausa parodė, kad iš tiesų ¾ moterų, sulaukusios 70-ies, tampa abejingos seksui, nors jų libido ir susijaudinimas sumažėja, bet gebėjimas patirti orgazmą niekur nedingsta.


Šaltinis: Rol.ru