"Solidarumo maratonuose" pasaulyje kasmet dalyvauja daugiau nei 2 milijonai žmonių. Šis bėgimas ar ėjimas – tai viltis gyventi ir bendras pasipriešinimas ligoms. Sveikatinimo projektas "Nedelsk" per trejus metus jau surengė 50 "Solidarumo maratonų" Lietuvoje. Dalyvaujančių maratone miestų bendri rezultatai įspūdingi – vardan sveikatos aplink Žemės rutulį apibėgta jau 4 kartus.

"Mes per dažnai kalbame apie ligas, bet per mažai rūpinamės sveikata. Mes nuolat kartojame, jog bloga medicinos sistema, bet kaskart užmirštame, jog prastas ir mūsų pačių požiūris į savo sveikatą. Itin skaudu, kad žmonės Lietuvoje miršta nuo tokių vėžio formų, kurioms galima profilaktika, nuo tokių ligų, kurios ilgus metus siunčia ženklus apie save, tačiau mes nenorime ar nemokame jų perskaityti," – sako projekto "Nedelsk" iniciatorė Agnė Zuokienė, ragindama kuo daugiau dėmesio skirti savo sveikatai.

Maratone už tuos, kurie ligas nugalėjo ir vardan atminimo tų, kuriuos liga pakirto, jau dalyvavo 12027 vyrai ir moterys, suaugusieji ir vaikai. Šiame maratone svarbus kiekvieno dalyvio indėlis. Susumavus bendrus rezultatus, matyti, jog iš viso sveikuoliai buvo paženklinti 81487 "Nedelsk" antspaudais, kurių kiekvienas reiškia vieną įveiktą kilometrą.

"Solidarumo maratonai" visame pasaulyje rengiami jau 20 metų. Artimiausi maratonai jau šį savaitgalį vyks Palangoje, Detroite, Kretingoje, Sant Luise, Gargžduose.


Sveikatinimo projektas "Nedelsk"