Vokiečių dermatologai pastebėjo sąsajų tarp žmogaus suvartojamų daržovių ir vaisių bei jo odos raukšlėtumo. Pasirodo, daug vaisių ir daržovių valgančių žmonių oda yra žymiai mažiau raukšlėta, palyginus su tų, kurie daržovių ir vaisių valgo mažai. Be to, vokiečių gydytojai padarė išvadą, kad pats efektyviausias kovos su raukšlėmis būdas – raudonos spalvos daržovės bei vaisiai. Pavyzdžiui, paprika, pomidorai, greipfrutai ir t.t.

Tai „laisvųjų radikalų teorija“. Laisvieji radikalai - tai labai reaktyvūs junginiai, kurie susidaro vykstant oksidacijos reakcijoms žmogaus organizme. Aktyviai veikdami jie pažeidžia ar net sunaikina organizmo ląsteles. “Surišti” laisvuosius radikalus ir pristabdyti odos senėjimo procesą padeda antioksidantai (natūralūs fermentai, vitaminai A, C, E). Gydytojai ragina valgyti kuo daugiau vaisių ir daržovių, nes juose gausu antioksidantų.

Šaltinis: krasota.ru