Būtent Škotijoje, kuri laikoma saikingumo sinonimu, didžiausia dalis vaikų turi antsvorio, palyginus su kitomis pasaulio šalimis. Tai parodė atliktas tyrimas. Britų laikraštis "The Times" rašo, jog škotai į antrąją vietą nustūmė netgi greito maisto pasaulio čempionus amerikiečius.

Tokių "nerimą keliančių" skaičių priežastimi nurodytas gausiai vartojamas pigus maistas bei didžiulė judėjimo stoka. Tyrimo metu buvo vertinama 2-15 metų amžiaus vaikų būklė.

"Vaikų, kurie turi antsvorio ar netgi yra nutukę, dalis Škotijoje visose amžiaus grupėse yra didesnė nei tikėtasi ir dažnai dvigubai didesnė nei kur nors kitur Jungtinėje Karalystėje", - sakė Didžiosios Britanijos statistikos tarnybos atstovas.

Škotijoje, pavyzdžiui, antsvorio turi 34,1 proc. dvylikamečių. Tarp amerikiečių šioje amžiaus grupėje antsvorio turi 30 proc. vaikų.

Kodėl būtent Škotijoje vaikai valgo daugiau nesveiko pigaus maisto ir mažiau juda nei kitose Didžiosios Britanijos dalyse bei daugumoje kitų pramoninių pasaulio valstybių, studija neatsako. Tačiau nustatyta, kad antsvoris ir nutukimas yra paplitęs ne tik skurdžiausiuose gyventojų sluoksniuose, bet ir tarp viduriniosios klasės vaikų.

ELTA