Penktadienį tarptautinėje konferencijoje "Socialinės pediatrijos aktualijos" Vilniaus universiteto vaikų ligoninės (VUVL) Vaiko raidos centro specialistai pristatys naują vaiko raidos diagnostikos metodą - interakcijų videoanalizę. "Mamos ir vaiko santykio analizė terapijoje naudojama jau kelias dešimtis metų, tačiau naujosios technologijos jos galimybes dar labiau išplėtė", - Eltai sakė laikinai VUVL Vaiko raidos centro direktoriaus pareigas einanti Jovita Petrulytė.

Daktarės teigimu, naujasis metodas pasitarnaus ne tik auginantiems neišnešiotus, sunkiomis ligomis sergančius vaikus ar kūdikius su įvairiais raidos sutrikimais, bet ir šeimoms, kurios skundžiasi, kad jų mažyliai prastai miega, yra labai jautrūs ar verksmingi.

Į konsultaciją atvykę tėvai su specialistu galės stebėti ir analizuoti nufilmuotas situacijas ir pamažu keisti savęs ir savo kūdikio suvokimą, mokytis būti kartu. Pasak J. Petrulytės, tai - vienas pagrindinių terapijos tikslų norint padėti sunkumus išgyvenančiai šeimai.

Šiais metais naujas vaiko raidos diagnostikos metodas buvo taikomas Vaiko raidos centro ankstyvosios reabilitacijos skyriuje gulintiems vaikams iki 2 metų ir jų mamoms.

Tikimasi, kad ateinančiais metais naujos terapijos galimybes bus galima išbandyti ir Vaiko raidos centro dienos stacionare bei ambulatorinėse konsultacijose.

Interakcijų videoanalizės kabineto įrengimą Vilniaus universiteto vaikų ligoninėje rėmė "Saulės spindulio" fondas ir katalikiška vokiečių labdaros organizacija "Renovabis".

ELTA