Viename Austrijos vaikų darželių iš vaikų atimti visi žaisliukai. Psichologai mano, kad tai padės vaikams ateityje išvengti narkomanijos ir alkoholizmo bėdų.

     Yoki.ru praneša, kad projekte „Vaikystė be žaislų“ dalyvauja jauniausio amžiaus darželinukai. Dabar 3 mėnesius jų ugdymas vyks ne žaidimų forma. Psichologai eksperimentatoriai mano, kad bendravimas be žaislų padės vaikams laisviau elgtis ir aktyviau užmegzti santykius su kitais vaikais.

     Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai galvoja, kad šis projektas išmokys vaikus būti socialiai adaptuotais ir kompetetingais , o tai paauglystėje padės apsiginti nuo alkoholio ir narkotikų. Testai parodė, kad atėmus iš vaikų žaislus, jie priverčiami susimąstyti apie tai, kuo užsiimti. Vaikai ima daugiau bendrauti tarpusavyje, ir net tie vaikučiai, kurie visada laikydavosi nuošaliau, ima įsilieti į kolektyvą ir žaisti vaidmeninius žaidimus.

     Austrijos valdžios atstovai nutarė atlikti šį eksperimentą visuose vaikų darželiuose po to, kai socialiniai tyrimai įrodė, jog šalyje labai didelis procentas šeimų, kuriose bent vienas iš tėvų geria ar vartoja narkotikus. Ši programa nukreipta prieš žalingus įpročius, mėginant apsaugoti vaikus nuo klaidų ateityje.

Šaltinis mignews.com.ua