25 vaikai iš p. Almos Adamkienės fondo remiamų Lietuvos kaimo mokyklų susirinko į stovyklą Vilniuje, kur savaitę ruošis įgyvendinti svarbiausią metų tikslą - sukurti miuziklą legendinio pasakų kūrėjo Hanso Kristiano Anderseno pasakos "Kiekvienam savo vieta" motyvais. Jaunųjų talentų ir scenos žvaigždžių atliekamas miuziklas, skirtas H.K.Andersono 200 metų jubiliejui pažymėti, žiūrovams bus pristatytas gruodį.

Vilniuje moksleiviai šiuo metu mokosi dainuoti, sceninio judesio ir vaidybos. Kiekvieną dieną vaikai po 5 valandas dirba Lietuvos radijo įrašų studijoje, kur įrašo dainas bei muziką. Su vaikais dirba žinomiausi Lietuvos muzikos prodiuseriai, tarp jų ir "Bravo" statulėle apdovanotas Žeraldas Povilaitis. Scenos judesio vaikus moko jaunimo centras "Babilonas" choreografė Evelina Kauklienė.

Kuriant miuziklą talkina TV laidos "Mažųjų žvaigždučių valanda" prodiuserė ir "Dainų dainelės" konkurso vadovė Irena Didžiulienė.

"Mus labai sužavėjo ir nustebino, kad projekte pageidavę dalyvauti vaikai iš tiesų labai gabūs ir talentingi - patys kuria muziką, groja įvairiais instrumentais, dainuoja ir puikiai jaučiasi scenoje", - sako fondo įkūrėja p.Alma Adamkienė. "Keletas vaikų, kurie dar nemoka rašyti natomis, įdainavo savo sukurtą melodiją ir atsiuntė mums į fondą", - pasakojo p.A.Adamkienė.

Dar pavasarį projekte dalyvaujančių 40-ies Lietuvos kaimo mokyklų moksleiviai kūrė muzikines kompozicijas bei eiles H.K.Anderseno pasakos "Kiekvienam savo vieta" motyvais. Po to profesionalūs prodiuseriai atrinko ir aranžavo geriausius muzikinius kūrinius.

Talentingiausi vaikai dabar įrašinėja instrumentines partijas ir įdainuoja pasakos personažus. Iš viso miuzikle bus 12 muzikos kūrinių, kuriuos sukūrė, įgrojos instrumentais ir įdainuos patys vaikai.

Svarbiausia projekto dalis prasidės gruodžio mėnesį, kai vaikai kartu su kviestinėmis popmuzikos žvaigždėmis ir pasakos skaitovu keliaus po Lietuvą ir pristatys miuziklą žiūrovams. Planuojama įvairiuose Lietuvos miestuose surengti 7 koncertus.

Projektą "Dainuokime kartu 2005", skirtą H.K.Anderseno 200 metų jubiliejui rengia Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas bei fondas "Consummo". Jį parėmė Švietimo ministerija, Danijos karalystės ambasada, Lietuvos radijas ir televizija.

2004 metais pirmojo projekto "Dainuokime kartu" metu vaikai iš p.Almos Adamkienės fondo remiamų Lietuvos kaimo mokyklų surengė 16 koncertų visoje Lietuvoje ir dainavo kartu su Linu ir Simona, Džordana Butkute, "Mokinukėmis", ŽAS, YVA, Gintare, Erica ir SKAMP, Žilvinu Žvaguliu,Rosita Čivilyte bei kitais žinomais atlikėjais.

Šaltinis: Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas