Prieš pat savo 70-ąjį gimtadienį amerikiečių režisierius Vudis Alenas (Woody Allen) provokuojančiai atvirai prakalbo apie santuoką su buvusia savo įdukra Sun Ji (Soon-Yi).

Interviu JAV žurnalui "Vanity Fair" jis santykius su 35 metais jaunesne korėjiete pavadino "geriausiu dalyku, atsitikusiu jo gyvenime". Žinia apie V. Aleno meilės ryšius su Sun Ji 1992-aisiais sugriovė ilgametę režisieriaus santuoką su aktore Mija Ferou (Mia Farrow) ir smarkiai pakenkė jo reputacijai.

Tačiau V. Alenas, jo paties teigimu, dėl nieko nesigaili ir viską vėl darytų taip pat. Tai, kad M. Ferou tuomet aptiko jo darytas nuogos Sun Ji nuotraukas, buvo "vienas tikrai laimingų mano gyvenimo atvejų", kalbėjo režisierius. Klaida buvo tik tai, kad jis anksčiau nenutraukė santykių su M. Ferou.

V. Alenas, kuriam gruodžio 1-ąją sukaks 70 metų, savo kūrybą įvertino tik pažymiu "gerai". Jis teigė nesijaučiąs tokiu didžiu režisieriumi, kaip Federikas Felinis (Federico Fellini). To paprasčiausia nėra jo genuose. Anot kūrėjo, netiesa, kad su amžiumi žmogus tampa protingesnis. "Visa tai yra nesąmonė. Aš šiandien vėl kartočiau visas savo klaidas", - prisipažino režisierius.

ELTA