Klaipėda, vasario 20 d. (ELTA).
Visuomenės sveikatos centro specialistai nustatė, jog Klaipėdos darželiuose kasdien šąla kelios dešimtys vaikų.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro specialistai pavojingai žemą temperatūrą užfiksavo net pusėje iš visų tirtų vaikų darželių. Pagal normas mažylių grupėse turėtų būti 21-22 laipsniai šilumos, o termometrai ten rodo tik 16-17, bendro naudojimo patalpose - tik apie 13 laipsnių šilumos. Medikai neabejoja, kad tai viena iš padidėjusio vaikų sergamumo priežasčių.

Vaikų darželių darbuotojai sako neįstengiantys prišildyti patalpų, ypač kai paspaudžia stipresnis šaltukas ar ima pūsti žvarbūs vėjai. Šiluma išsisklaido per nesandarius langus ir suskilinėjusias sienas. Situaciją pakeisti galėtų darželių renovacija ar bent jau nauji langai, tačiau tam trūksta lėšų, sakė vaikų darželio "Aušrinė" direktorės pavaduotoja Žibutė Archipova.

Pasak specialistų, atnaujinti reikėtų beveik pusę visų uostamiesčio darželių, tačiau pinigų tam nėra pakankamai, todėl pirmiausiai darbai atliekami ten, kur situacija yra blogiausia.

Sveikatos apsaugos specialistai tikina, kad, nepaisant sudėtingos finansinės situacijos, nesitaikstys su pažeidimais darželiuose. Jie sako, jog esant reikalui uždarysią juos iki pavasario.

ELTA