Per pastaruosius 40 aktyvios emancipacijos metų vyrų ir moterų sapnų turinys beveik nepasikeitė, antradienį rašo žurnalas "Psychologie heute", remdamasis Vokietijos mokslininkų atliktais tyrimais. Vyrų sapnuose dominuoja smurtas, seksas ir profesinis gyvenimas, o moterų - šeima ir jausmai.

Mokslininkai tūkstančius žmonių apklausė apie jų sapnų turinį. Paaiškėjo, kad vyrai dažniau nei moterys sapnuoja kūnišką agresiją ir lytinius santykius. Be to, stiprioji lytis net sapnuose savo tikslų siekia ginklais.

Gražioji lytis dažniau nei vyrai sapnuoja apie liūdnus ar depresiją sukeliančius dalykus. Moterų sapnuose abi lytys pasirodo vienodai dažnai. Dažniausiai jų temos sukasi apie artimus asmenis, jausmus. Jei moteris sapnuoja smurtą, beveik visada jis būna nukreiptas prieš ją pačią.

Mokslininkai palygino 1956, 1970, 1980 ir 2000 metais atliktų panašių tyrimų rezultatus. Nustatyta, jog per 40 metų skirtingų lyčių sapnų turinys iš esmės nepakito. Nors šiuolaikiniame pasaulyje dirba milžiniška moterų dalis, apie darbą jos sapnuoja daug rečiau nei vyrai.

ELTA