TV3 televizijos organizuojamas pirmasis rinkimų projektas vaikams "Vaikų balsas 2005" įsibėgėja. Į televiziją kasdien plaukia po kelis šimtus vaikų laiškų su anketomis, kuriose jie įvardija savo mylimiausius, mėgstamiausius, populiariausius ir įdomiausius šalies žmones, gyvūnus, knygas, kino filmus ir tai, kas jiems labiausiai patinka ir tinka.

Vaikai renka savo mėgstamiausius šiose nominacijose: "Vaikų metų žmogus', "Vaikų mėgstamiausia muzikinė grupė", "Vaikų mėgstamiausia atlikėja", 'Vaikų mėgstamiausias atlikėjas", "Vaikų svajonių profesija", "Vaikų mėgstamiausias žaidimas", "Vaikų metų filmas kino teatre", "Vaikų mėgstamiausias sportininkas", "Vaikų mėgstamiausia metų knyga", "Vaikų mėgstamiausia metų daina", "Vaikų mėgstamiausia spauda'" ir 'Vaikų mėgstamiausias gyvūnas". Jau balandžio 15-ąją baigsis pirmasis rinkimų turas ir bus įvardyti nominacijų lyderiai.

"Gauname daugybę vaikų laiškų ir jau galime įžvelgti tikruosius vaikų rinkimų lyderius, tačiau ne mažiau įdomūs ir rečiau mažųjų mūsų žiūrovų minimi personažai ar svajonių profesijos. Pasirodo, vaikai svajoja ne tik apie 'tradicines" profesijas kaip dainininkas ir mokytojas, bet taip pat nori tapti veterinarais, archeologais, saldainių dėliotojais saldainių fabrike, gelbėtojais, floristais, ūkininkais, bankininkais ir net prezidentais', - pasakoja TV3 marketingo direktorė Rovena Sankalienė.

Įdomybių yra ir 'Vaikų mėgstamiausias gyvūno" nominacijoje. Kaip mėgstamiausią gyvūną vaikai įvardija net labai egzotiškus gyvūnus: koalą, beždžionę, šinšilą, gepardą ir netgi dinozaurą.

Tarp mėgstamiausių vaikų žaidimų, be šokinėjimo per gumytę, žaidimo tankais, "Viens du trys bum" ar "Tuku tuku", yra ir TV3 televizijos pramoginės laidos: "Penktadienio muzikos šou", "Teleloto" ir "Kas laimės milijoną?".

Užpildę balsavimo biuletenį, kurį galima rasti spaudoje, ir atsiuntę jį į TV3 televiziją adresu Nemenčinės pl. 4 Vilnius, iki balandžio 15 dienos visi šalies vaikai turi galimybę laimėti kvietimus visai savo klasei ar darželio grupei į įspūdingą "Vaikų balsas 2005' apdovanojimų ceremoniją ir net galimybę įteikti "Vaikų balso" apdovanojimą savo mylimiausiam sportininkui, dainininkei ar metų žmogui. Šių rinkimų finalas - įspūdinga apdovanojimų ceremonija, kuri nenusileis jokiems rimtiems suaugusiųjų apdovanojimams, bus surengta birželio 1-ąją, tarptautinę vaikų gynimo dieną. Į ją bus sukviesti visi vaikų mėgstamiausi.

Karščiausias žinias apie vaikų rinkimus "Vaikų balsas 2005" Lietuvos vaikams šeštadieniais 8.00 ryte skelbia TV3 laida "TV3 vaikų klubas".

TV3