TV3 laida "TV pagalba" ankstyvą antradienio rytą sulaukė Kretingoje gyvenančios moters skambučio. Mokykloje tikybą dėstanti Zita "gelbėtojų" paprašė, iš pradžių atrodė, neįtikėtino dalyko - suteikti galimybę paskutinį kartą pareikšti pagarbą Šventajam Tėvui Jonui Pauliui II-ajam.

Giliai tikinti moteris teigė gedinti Popiežiaus nuo jo netekties valandos, o galimybė atsisveikinti su Katalikų bažnyčios vadovu jai būtų svarbiausias gyvenimo įvykis.

"Iš pradžių šis prašymas mums pasirodė neįmanomas - jau vien todėl, kad kelione ir pragyvenimu Romoje teko pasirūpinti paskutinę minutę. Tačiau mums pavyko. - susijaudinęs pasakojo "TV pagalbos" komandos narys Gediminas Jaunius. - "Tai bus piligriminė kelionė. Žinome, kad eilėje atsisveikinti su Šventuoju Tėvu stovi tūkstančiai žmonių ir mums teks laukti gal net dešimt valandų, kol galėsime atiduoti jam paskutinę pagarbą, tačiau ir Zita, ir mes su operatoriumi pasiryžę laukti. Man asmeniškai Jonas Paulius II-asis buvo svarbi ir didelė figūra. Ši kelionė spontaniška, bet labai nuoširdi".

TV3 "gelbėtojas" Gediminas, tikybos mokytoja Zita ir laidos "TV pagalba" operatorius paskutinį kartą pareikšti pagarbos šeštadienį mirusiam Jonui Pauliui II išvyko trečiadienį ryte. Penktadienio rytą piligrimai grįš į Vilnių.
Akimirkos iš "TV pagalbos" kelionės į Vatikaną - pirmadienį, balandžio 11d. 20.00 val. per TV3

Šaltinis: TV3