Kaip rodo tyrimo rezultatai, paskelbti Amerikos medicinos asociacijos leidžiamame žurnale, antsvoris, bet ne didelis nutukimas, ne tik nekenkia sveikatai, o iš tiesų gali pailginti žmogaus gyvenimą.

Tyrimas, kurį atliko mokslininkai iš Ligų kontrolės ir prevencijos centro bei Nacionalinio vėžio instituto (JAV), daugelio pasaulio mokslininkų yra laikoma išsamiausia studija nagrinėjant svorio poveikį žmogaus organizmui.

Tyrimo rezultatai rodo, kad tie žmonės, kurie turi antsvorio, susiduria su mažesne rizika nei tie, kurių svoris atitinka normą, nustatytą pagal ūgį ir lytį.

Mokslininkų teigimu, didesnis mirties pavojus gresia smarkiai nutukusiems žmonėms, kurie sudaro 8 proc. JAV gyventojų. Bet ir pernelyg liesiems žmonėms mirties rizika yra kiek didesnė nei normalaus svorio.

Tyrimo metu buvo nustatytos svorio kategorijos.

Pavyzdžiui, 173 cm ūgio žmogus yra laikomas nepakankamos svorio, jei jis sveria mažiau nei 55 kg. Tokio pat ūgio žmogus, sveriantis nuo 55 iki 74 kg, yra laikomas normalaus svorio, o sveriantis 89 kg - turinčiu antsvorio, 104 kg - nutukęs, sveriantis daugiau nei 104 kg - smarkiai nutukęs.

ELTA