Ketvirtadienį Kauno Rotušės aikštėje rengiama miesto kalėdinės eglės ir dangaus paukščių parko užgesinimo šventė "Eglute, lik sveika".

 

Karališkai pasipuošę išminčiai - Kasparas, Merkelis ir Baltazaras - į Rotušės aikštę, kaip įprasta, atkeliaus iš Rytų. Karalius kauniečiai galės pamatyti keliaujančius Laisvės alėja senamiesčio link.

Rotušės aikštėje Trys karaliai pasveikins miestiečius ir paskelbs kalėdinio laikotarpio pabaigą. Į dangų paleidus iš daug balionų suformuotą simbolinę eglutę, bus užgesinta aikštę puošianti pagrindinė miesto šventinė eglė ir paukščių parkas.

Šventės metu Trys karaliai padės surinkti kauniečių atsineštas nupuoštas eglaites. Mainais už žaliaskares išminčiai dovanos vaikams kvietimus į spektaklį, kuris penktadienį bus rodomas Kauno kultūros centre.

Surinktas eglutes išveš komunalininkai. Šia akcija siekiama, kad nupuoštos ir nebereikalingos eglaitės nesimėtytų kiemuose.

Šventės metu koncertuos vaikų kolektyvai "Ratilėlis", "Kaukutis", "DND" ir "Krislas". Šventę organizuoja Kauno tautinės kultūros centras.

ELTA