Rytoj, sausio 6 d. 17 val. Vilniaus mokytojų namai kviečia sostinės vaikus ir suaugusius į tradicinę Kiemelyje vyksiančią atsisveikinimo su šventinėmis eglutėmis šventę - koncertą "Lik sveika, Kalėdų eglute". Šiuo renginiu siekiama paskatinti vilniečius, o ypač vaikus, neteršti savo miesto ir po švenčių neišmesti eglučių į gatvę.

Vaikai kviečiami atnešti eglutes į Mokytojų namų kiemelyje vykstančią šventę, iš kur jos teatralizuoto atsisveikinimo metu visu būriu bus palydėtos į savo namus - mišką.

Šventėje vilniečių lauks būrys linksmų persirengėlių, kurie atvykusiems parodys, kur "renkasi" žygiui į mišką eglutės. Vilniaus gerų vaikų biuras vaikams, atnešusiems eglutes, išdavinės pažymėjimus. Šventėje bus galima pasigaminti ypatingojo vaikučio ženkliuką, pasijusti mažuoju žiedų valdovu, po kiemelį pavažinėti linksmuoju Kalėdų traukiniu ar pamaitinti šuniuką Amsiuką bei pasirašyti po laišku Kalėdų seneliui.

Molėtų vaikų teatras "Pasakėlė" parodys muzikinę improvizaciją - linksmą pasakėlę "Lik sveika, Kalėdų eglute!". Šioje muzikinėje improvizacijoje smagias daineles dainuos ir vaikų muzikos studijos "Mikrofonas" auklėtiniai.

Į šventę, kaip ir įprastai, užsuks Trys karaliai. Jie pasveikins susirinkusius, pasidžiaugs vaikų, tausojančių savo miestą, gerumu. Iškeliavus Trims karaliams, į dangų pakils balionų puokštė su dideliu padėkos laišku Kalėdų seneliui.

ELTA