Lapkričio 16 d. - tarptautinė Tolerancijos diena.
Pagarba kitokiam yra vienas svarbiausių sveikos visuomenės bruožų. Be skirtumų mes būtume pilka masė, o mūsų gyvenimas – nuobodus. Kiekvienas turime turėti vienodas teises nepriklausomai nuo rasės, lyties, tautybės, kalbos, socialinės padėties, tikėjimo ar seksualinės orientacijos. Tik tokioje visuomenėje, kurioje žmogus gerbia žmogų, asmuo gali jaustis saugus ir būti kūrybingas bei pajėgus įnešti svarų indėlį į visuomenę.

"Suprasti, kas yra tolerancija ir kur jos ribos, yra labai sudėtinga. Ketverius metus veikdamas ir gilindamasis šioje srityje negalėčiau pasakyti, kad jau radau atsakymą. Sunku išauklėti žmogų, kad jis suprastų, jog reikia gerbti kitą, kai didžiausi visuomenės skaldytojai – politikai ir žiniasklaida yra tokie stiprūs. Tolerancija nėra abejingumas, tai greičiau galimybė išmokti pripažinti skirtumus ir kartu kurti darnų pasaulį." – teigia Tolerantiško jaunimo asociacijos Valdybos pirmininkas Artūras Rudomanskis.

Šiais metais Tolerantiško jaunimo asociacija (TJA) Tolerancijos dieną minės Lazdijų rajone – Šeštokuose. Kartu su Šeštokų vidurinės mokyklos moksleiviais susipažinsime, kas yra tolerancija, kodėl ji svarbi kiekvienam iš mūsų. Kodėl šio žodžio sąvoka priimama su šypsena, ar vis dar teisingas posakis – žmogus žmogui vilkas? Taip pat diskutuosime, žaisime bei kartu ieškosime būdų, kaip išgyvendinti nepagarbą žmogui.

TJA vienydama tolerantišką jaunimą bendrai veiklai, siekia mažinti įvairių socialinių grupių diskriminaciją, ugdyti pagarbą žmogui, jo pasaulėžiūrai ir saviraiškai, skatinti įvairovę.

Šaltinis: Tolerantiško jaunimo asociacija