Antradienį vakare bažnyčiose ir namuose tikintieji uždegs žvakutes ir jų šviesoje sukalbės Viešpaties Angelo maldą už vaikus, kurių Lietuva neteko 1955-ųjų lapkričio 23 dieną įteisinus abortą.

Melstis už beveik 3 milijonus per tą laiką prarastų gyvybių ir daugybę nesugebėjusių priimti tėvystės vyrų ir moterų Kauno arkivyskupijos Šeimos centras bendruomenes kvietė visą lapkričio mėnesį.

Tikintieji prisiminė kūdikėlius, kuriems nebuvo suteikta teisė gimti, atgailavo dėl visuomenės abejingumo gyvybės dovanai. Maldoje buvo prisiminti ir sunkiam apsisprendimui pasiryžę motinos, tėvai, abortą įteisinę politikai, taip pat gydytojai, kurių rankose žūsta negimusi gyvybė.

Paskutinė akcijos diena prasidės Kauno arkikatedroje Švenčiausiojo Sakramento adoracija. Šventovės koplyčioje kunigai klausys išpažinčių ir kalbėsis su tikinčiaisiais, išgyvenusiais netekties skausmą.

Vakaro Mišias, kuriose parapijos ir kunigai melsis už prarastus vaikus bei jų tėvų širdies ir kūno išgydymą, užbaigs "Vilties šviesos" akcija.

ELTA