Suomijos paslaugų sektoriaus profsąjunga yra nepatenkinta prastomis ne visą darbo dieną dirbančių Kalėdų Senelių darbo sąlygomis, remdamasi Norvegijos dienraščiu "Aftenposten" praneša ELTA.

Prie poliarinio rato esančio populiaraus parko "Santa Park" reputacija smarkiai nukentėjo po to, kai jis negalėjo visiems Didžiosios Britanijos turistų grupės vaikams surengti susitikimo su Kalėdų Seneliu.

Paslaugų profsąjunga PAM šiuo metu atnaujins pastangas gerinti Kalėdų Senelių ir elfų darbo sąlygas, rašo Norvegijos naujienų agentūra ANB.

PAM nori, kad būtų įdarbinta daugiau Kalėdų Senelių ir jie turėtų visas darbo teises, ir su jais nebūtų elgiamasi kaip su puse etato dirbančiais ar sezoniniais darbuotojais.

"Jei vaikai per kelionę Laplandijoje negali susitikti su Kalėdų Seneliu, žinoma, nusivylimas yra didelis. Kalėdų Senelių reputacija yra apjuodinta, ir Suomijos, kaip turistų traukos taško, reputacija yra sugadinta", - teigia profsąjunga.

PAM pareiškė, kad ne visu etatu dirbantys Kalėdų Seneliai gali būti mažiau išsilavinę asmenys arba studentai, kurių darbo kokybė, kaip Kalėdų Senelių, kelia dar didesnę grėsmę.

"Santa Park" pareiškė, kad jie daugiau nebendradarbiaus su PAM, kadangi visi jų darbuotojai yra nusamdomi laikinai tik Kalėdų sezonui.

ELTA