Daugelis žmonių su savo kompiuteriu užmezga emocinį ryšį. Ir jei jis sustreikuoja, kai kurie jų imasi prievartos. Tai parodė atlikta studija.

Anot jos, beveik kas trečias respondentas apklausos metu nurodė bent kartą trankęs pelę. 1,5 proc. prisipažino, jog yra nušlavę nuo stalo visą monitorių arba sąmoningai numetę kompiuterį. Du trečdaliai respondentų teigė retkarčiais "apšaukią" savo kompiuterį.

Magistro darbui sociologė Marlen Brinks (Marleen Brinks) apklausė žmones, kurie darbe mažiausiai 30 valandų per savaitę praleidžia prie kompiuterio. 340 anketų įvertinimas parodė, kad daugelis žmonių savo kompiuterį vertina ne kaip mašiną, bet kaip būtybę.

Idėja atlikti atitinkamą tyrimą sociologei kilo po darbo Informacinių technologijų skyriuje. Čia ji reguliariai galėjo stebėti, kaip kolegos "įkalbinėdavo" savo kompiuterius, juos girdavo ir glostydavo, tačiau kartu ir plūsdavo bei trankydavo - kai jie sustreikuodavo.

Anot Hageno universiteto, agresija prieš techniką yra paplitęs reiškinys. Žmones dažnai erzina bilietų automatai, taip pat transporto priemonės.

ELTA