{mosimage}Helsinkio universiteto mokslininkai neseniai atliko 300 nėščių moterų apklausą, norėdami išsiaiškinti, kaip kinta streso lygis vartojant šokoladą. Taip pat buvo tiriamos sąsajos tarp suvartoto nėštumo metu šokolado kiekio ir naujagimio elgsenos.

Paaiškėjo, kad šokolado mėgėjų kūdikiai buvo aktyvesni, mažiau baikštūs, dažniau šypsojosi ir teigiamai reagavo į aplinką.

Mokslininkai spėja, kad tos pačios aktyviosios medžiagos, esančios šokolade, kurios pakelia mums nuotaiką, patenka ir į vaisiaus organizmą motinos įsčiose. Tačiau nereikia pamiršti, kad šokoladas – vienas labiausiai paplitusių alergenų, todėl nėščioji neturėtų lepintis šokoladu be saiko.

Šaltinis: newscientist.com/news