Šią teoriją britų mokslininkai patikrino ir įrodė praktiškai. Eksperimentai buvo atliekami su pelėmis, maitintomis sojomis. Pasirodo, spermatozoidai žūsta nespėję susijungti su kiaušialąste. Pasak prof. Lyn Freizer, jei žmogus maitinasi natūraliais produktais, į moters organizmą patekę spermatozoidai gali išgyventi iki 4 dienų, kitu atveju - jie žūsta akimirksniu.

Žmogaus sperma yra 100 kartų jautresnė genisteino poveikiui nei pelių, todėl net ir menkiausia sojos produktų porcija gali neigiamai paveikti apvaisinimo procesą. Tačiau sojos produktų gamintojai linkę išaukštinti šį produktą, kaip apsaugantį nuo ląstelių irimo, širdies ligų ir kai kurių vėžio formų. Apie sojos žalą nutylima. Su britų mokslininkų išvadomis sutiko net ir seni sojos šalininkai – Vegetarų draugija.

Tiesa, ne visi mokslininkai sutiko su šia sojos kenksmingumo teorija. Pavyzdžiui prof. Ričardas Šarpas iš Škotijos „Žmogaus reprodukcijos mokslų centro“ pareiškė, kad Rytuose, kur žmonės tradiciškai vartoja labai daug sojos produktų, nepastebėta sumažėjusio gimstamumo požymių...

Kurie iš jų teisūs – laikas parodys, o kol kas patariame nevalgyti sojos produktų, kol mėginate pastoti – gal iš tiesų padės!

Šaltinis: medinfo.ru