Slovakų psichologai pataria jausti saiką duodant pažadus Naujųjų metų naktį. Anot jų, įsipareigojimai, kuriuos sunku įgyvendinti, užuot padėję gali mums tik pakenkti.

Metų pradžia pagal tradiciją yra susijusi su naujamečiais pažadais - rūkaliai vidurnaktį surūko "paskutinę" cigaretę, o nutukėliai "paskutinį kartą" šveičia saldumynus arba užkanda alų riebiu kepsniu.

"Tokie pažadai praturtina mūsų vidinį pasaulį, bet jie gali sudaryti keblumų, kai jų netesime", - sako psichologė Gabriela Herenijova.

"Geriau mažos, bet lengvai įgyvendinamos permainos. Juk žmogui būdinga pamiršti savo įsipareigojimus po kelių savaičių, dienų ar net valandų", - mano ji.

Slovakijoje antsvorio problemų turi kas trečias šalies gyventojas, todėl pažadas numesti kelis kilogramus yra dažniausias įsipareigojimas sau ir artimiesiems Naujųjų metų naktį.

"Metų pradžioje mus tiesiog apgula žmonės, norintys pagerinti savo fizinę būklę. Bet daugelis teištveria iki balandžio", - patvirtino psichologės nuomonę vieno iš Bratislavos fitneso centrų savininkas Igoris Klocha.

ELTA