Vilnius, gruodžio 16 d. (ELTA). Ketvirtadienio rytą gamtos pokštai - apledėję keliai ir šaligatviai, lijundra - pridarė rūpesčių ne tik vairuotojams, pėstiesiems, kelininkams, bet ir medikams.

Vien sostinėje iki vidudienio skubios medikų pagalbos prireikė 60 vilniečių. Jiems diagnozuoti rankų ir kojų kaulų lūžiai. Viena mergaitė, parkritusi ant nugaros, patyrė stuburo traumą.

"Tiek daug kaulų lūžių dėl slidžios kelio dangos šiemet dar nebuvo", - Eltai kartojo kalbinti gydytojai.

Kaip sakė Antakalnio vaikų poliklinikos traumatologijos punkto vedėja Birutė Bernadišienė, iki vidurdienio į jų punktą kreipėsi 17 smėliu nepabarstytose gatvėse paslydusių ir susižeidusių vaikų.

Daugiau nei įpratai pacientų iki vidurdienio sulaukė ir Vilniaus Greitosios pagalbos universitetinės ligoninės Traumatologijos punkto medikai. Gydytojo rezidento Alberto Aukštikalnio teigimu, čia pagalbos atvyko per 20 slidžiose gatvėse nukentėjusių pėsčiųjų. Suaugusiems dažniausiai lūžo dilbio, čiurnos, riešo kaulai. Diagnozuoti ir keli girnelės lūžiai.

Padėti slidžiuose keliuose nukentėjusiems žmonėms skubėjo ir telefonu kviesti medikai. Pasak Vilniaus greitosios pagalbos stoties gydytojos Nijolės Dmitrijavienės, iki 12 valandos skubios pagalbos prireikė 20 pacientų.

2004©ELTA