Šiaulių apskrities valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) miesto vaikų globos namų valgykloje užfiksavo daug pažeidimų.

VMVT inspektoriai nustatė, kad maisto skyriuje nediegiama savikontrolės (RVASVT) sistema. Pažeidžiama patiekalų gamybos technologija, nesivadovaujama receptūromis bei technologiniais aprašymais.

Tikrinimo metu pagamintų antrųjų patiekalų porcijos buvo 17-30 proc. mažesnės negu nurodyta valgiaraštyje. Trūko ir salotų svorio. Virtuvėje ir žaliavų sandėlyje rasta maisto produktų, kurie nesunaudoti patiekalų gamybai: 3 kg taukų, 2,6 kg užšaldytų koldūnų, fermentinio sūrio, varškės perteklius.

Taip pat nesilaikoma temperatūros režimų tiek laikant mėsos produktus, tiek patiekalus. Virtuvėje yra susidėvėjusio inventoriaus, indų.

Šiaulių miesto vaikų globos namuose nebuvo atliekama laboratorinė geriamo vandens ir patiekalų kontrolė. Darbuotojų sveikatos pažymėjimai - negaliojantys.

Šiaulių apskrities VMVT globos namams surašė Administracinės teisės pažeidimo protokolą ir skyrė 400 litų nuobaudą.

VMVT, siekdama apsaugoti visuomenę nuo nesaugaus ir nekokybiško maisto, reguliariai tikrina maitinimo įstaigas, įmones, kurios gamina, tiekia, parduoda, importuoja ir kitaip tvarko maisto produktus ar žaliavas.

ELTA