Sausio 22-oji – niūriausia metų diena. Pasak dr. K.Arnoll iš Kardifo universiteto, jei šiandien jautėtės prastai, galite pasiguosti, kad blogesnės dienos būti ir negalėjo. Dėl tokios prislėgtos žmogaus būsenos kaltos praėjusios kalėdinės – naujametinės šventės, gerokai ištuštinusios kišenes, perniek nuėję naujametiniai planai pradėti gyveti kitaip ir prastas oras.

Daktaras net specialią formulę išvedė. Štai pagrindiniai faktoriai, veikiantys mūsų nuotaiką: oras, skolos, tam tikras dienų skaičius po švenčių, tam tikras dienų skaičius nuo sužlugusių ateities planų, suvokimas, kad reikia kažką keisti ir tuo pačiu metu – stimulo nebuvimas. Visa tai ryškiausiai pasireiškia sausio 22 dieną. O šiemet tai dar ir pirmadienis – sunki diena!

Pasak psichologo, tokią dieną reikia išnaudoti kaip savotišką „trampliną“, kad ateityje daugiau netektų taip jaustis ir gyvenimas tik gerėtų.

Kiek geriau šią dieną turėtų jaustis britai. Pasak tyrėjo, britai yra didžiausi optimistai. Daugiau nei 85% jų mano, kad laukia puiki ateitis.

Šaltinis: "The Daily Mail"