Vilniaus miesto savivaldybė jau penktus metus įgyvendina Vaikų vasaros poilsio programą "Vilniaus vaikai į vasarą!". Šiais metais sostinės vaikų vasaros poilsiui skirta daugiau nei 840 tūkst. litų. Įvairiose stovyklose šiemet galės ilsėtis iki 15 tūkst. sostinės vaikų, iš jų – apie 5 tūkst. socialiai remtinų vaikų.

Šią vasarą vilniečiai vaikai turės galimybę aktyviai pailsėti sporto, turistinėse stovyklose, išreikšti save dailės, šokio, teatro srityse, įgyti žinių sveikos gyvensenos, gamtos pažinimo, etnokultūros ir kitose stovyklose.

Buvo paskelbti trys vaikų vasaros poilsio ir užimtumo programų ir projektų atrankos konkursai. Sostinės Savivaldybė konkursams pateiktoms paraiškoms finansuoti bei socialiai remtinų vaikų maitinimui dienos stovyklose skyrė 488 tūkst. litų, Švietimo ir mokslo ministerija programoms finansuoti skyrė 355 tūkst. litų. Iš viso konkursams buvo pateiktos 376, finansuotos – 338 paraiškos.

Paraiškas konkursams teikę vaikų vasaros poilsio organizatoriai turėjo siekti įvairiose stovyklose ir renginiuose kuo ilgesniam laikui užimti kuo daugiau vilniečių vaikų, sudaryti sąlygas moksleivių saviraiškai, sveikai gyvensenai, įvairiapusiam ugdymui, skatinti aktyvius, gerai besimokančius vaikus, skatinti ir materialiai remti socialiai remtinus vaikus, taip pat tuos vaikus, kurie nėra socialiai remtini, tačiau jų šeimų pajamos yra mažos, skatinti sostinės bendrojo lavinimo ir neformalaus ugdymo įstaigas aktyviai dalyvauti užimant vaikus vasaros atostogų metu.

Visa informacija apie Vilniaus miesto vaikų vasaros poilsį skelbiama tinklapyje www.svietimas.vilnius.lt, skyrelyje "Švietimas ir jaunimas", skiltyje "Vaikų ir jaunimo vasaros poilsis".


Vilniaus miesto savivaldybės administracija