Mokslo pasaulyje manoma, kad gimimo momentu žmogaus būsimo partnerio pasirinkimas ir seksualinė pakraipa jau yra nulemti. Lyties susiformavimas įvyksta praėjus 6-8 savaitėms nuo apvaisinimo veikiant tam tikram vyriškų hormonų lygiui. Genetikai teigia, kad X chromosomoje yra tam tikras genas, nulemiantis homoseksualumą, ir jis perduodamas per motinos liniją. Genetinis polinkis atsiranda dar būnant motinos įsčiose, jis įsitvirtina sulaukus maždaug 5 metų.

Lyčių elgesį valdo keletas smegenų centrų. Vienas jų prima sprendimą, kuriai lyčiai jaučiamas potraukis, kitas formuoja kalbos ir elgesio manieras, gestus. Pasak mokslininkų, jei vyriškos lyties embrionui trūksta vyriškų hormonų, jo elgesys įgaus moteriškumo. O moteriškos lyties embrionui papildoma dozė vyriškų hormonų  suaktyvins vyrišką elgesį ateityje.

Vokiečių mokslininkai įrodė, kad moterims, kurios nėštumo pradžioje patyrė stiprių sukrėtimų, net 6 kartus padidėja rizika pagimdyti sūnų-gėjų. Dauguma mokslinių faktų rodo, kad homoseksualūs vyrai ima suvokti savo seksualinę orientaciją ankstyvoje jaunystėje, o moterims šis suvokimas ateina vėliau.

Šaltinis: newsinfo.ru.