Sekmadienį Indijos sostinėje įvyks daugiau kaip 15 tūkstančių vestuvių. Pagal indų astrologų prognozes, lapkričio 27-oji šįmet yra palankiausia diena tuoktis.

Gana prietaringi indai stengiasi tuoktis, laikyti egzaminus, rašyti prašymus priimti į darbą astrologų apskaičiuotomis dienomis ir valandomis. Todėl kai šie priėjo prie išvados, kad sekmadienį Jupiteris ir Venera "atsidurs santuokai palankioje vietoje", daugelis jaunų indų nusprendė būtent lapkričio 27-ąją įforminti savo santykius per iškilmingas religines ceremonijas hinduistų šventyklose.

Miestuose ieškoti tinkamo jaunikio dukteriai arba žmonos sūnui tėvams padėjo giminės ir bičiuliai, o kaimuose tuo rūpinosi šeimos žyniai. Derybose pirmiausia atsižvelgiama į jaunikio laimėjimus, nuotakos tėvų turtinę padėtį ir kai kurias kitas aplinkybes - sužieduotiniai turi priklausyti vienai kastai, vienam visuomenės sluoksniui.

Sekmadienį daugiausia darbo turi dvasininkai, gėlių parduotuvių savininkai, maisto vestuvių puotoms tiekėjai ir policininkai, kuriems tenka palaikyti bent jau tvarkos regimybę žmonių pilnose miestų aikštėse ir gatvėse.

Dėl didžiulių ir spalvingų vestuvinių procesijų Indijos sostinėje susidarė kilometrinės kamšatys. Ir tik vakarop, kai jaunuosius pradės sveikinti šeimos nariai, padėtis Naujajame Delyje grįš į normalias vėžes.

ELTA