Rytoj Seimas pradės svarstyti Liberalų ir centro frakcijos narių Algio Čapliko ir Rimanto Remeikos siūlomas Darbo kodekso pataisas, kurias priėmus nedarbo dienų laikotarpis tęstųsi nuo gruodžio 25-osios iki kitų metų sausio 2-osios ar 3-iosios.
Pasak pataisų iniciatorių, priėmus siūlomus Darbo kodekso pakeitimus, bus ne tik išvengta neproduktyvaus darbo šventiniu laikotarpiu, bet ir žmonėms būtų suteikta daugiau galimybių pailsėti ir pabūti su šeima.
Liberalų ir centro frakcijos seniūno A.Čapliko teigimu, siūlomų pataisų priėmimas taip pat užtikrintų iki šiol pažeidinėjamas darbuotojų teises į kasmetinio poilsio trukmę. "Atsižvelgiant į bendrąjį darbuotojų teisės į poilsį principą, akivaizdu, kad šiuo metu, kai nemaža dalis švenčių dienų sutampa su poilsio dienomis, yra pažeidžiama darbuotojų teisė į Darbo kodekse nustatytą kasmetinio poilsio trukmę, t. y teisė į šiuo metu Darbo kodekse nustatytas 13 švenčių dienų:, - sakė A.Čaplikas.
Liberalų ir centro frakcija, atsižvelgiant į Kalėdų, kaip vienos reikšmingiausių švenčių, šventimo tradicijas Lietuvoje, siūlo su švenčių dienomis sutampančias poilsio dienas kompensuoti perkeliant jas į Kalėdų laikotarpį.


Šaltinis: Liberalų ir centro frakcijos sekretoriatas