{mosimage}Mokslininkai atrado, kad geriausias vaistas nuo pagirių – medus ar sirupas pusryčiams. Taip organizme atstatomos sodos, kalio ir fruktozės atsargos. Alkoholis suteikia žmogui laimės pojūtį, o acetaldehidas – sunkias pagirias... Tai toksinė medžiaga, į kurią virsta alkoholis žmogaus organizme, ji sukelia galvos skausmą, pykinimą ir vėmimą. Priklausomai nuo to, kaip ši medžiaga toliau skaidosi į mažiau kenksmingus elementus, pagirios mažėja. Tai mokslas.

Pagirias išgydo tik laikas, tačiau neblogas būdas palengvinti jas – suvalgyti duonos skrebutį su medumi. Mokslininkas Džonas Emsli pataria: prieš šventinį vakarą išgerkite stiklinę pieno, kuris sulėtins alkoholio įsisavinimą organizme. O vartoti geriausia džiną arba degtinę – švarius gėrimus, perėjusius dvigubą distiliacijos procesą. Geriau vengti tamsios spalvos gėrimų, nes jie savo sudėtyje  turi cheminių medžiagų, kurios gali pakenkti organizmui.

Dehidratacija labai neigiamai veikia žmogaus savijautą, tad vakarėlio metu gurkšnokite ir nealkoholinių gėrimų, o prieš užmigdami išgerkite didelę stiklinę vandens.

Šaltinis: medinfo.ru